Evde cappuccino nasıl yapılır? Cappuccino yapmanın püf noktaları

Akşam yemeğinden sonra sevdiklerinizle kahve içmek ister misiniz? İşte sizlere evde yapabileceğiniz dışarıdan aldığınız kadar lezzetli cappuccino yapımı bugünkü tarifimizde. Cappuccino yapmanın püf noktalarına da yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Cappuccino, Bir İtalyan yapımı kahve türüdür. Espresso ve sıcak sütün kaynatılmasıyla yapılan Cappuccino, “latte”ye benzer fakat espresso lu bir kahve içeceğidir. Bu kahvenin yapılması için süt, süt köpüğü ve tarife uygun miktarda espresso gerekir. İşin püf noktası burada hem espresso’nun miktarını iyi ayarlamak hem de sütün köpüğünü iyi yapmaktır. Günümüzü en popüler içeceklerinden biri olan Cappuccino, espresso ile latte arasında bir sertlik arayanlar için ideal bir içecektir. Sütün üzerinde Cappuccino için 2 ila 3 cm köpük oluşması gerekir. Bu nedenle köpürtme işlemi iyi yapılmalıdır. Evde Cappuccino yapmanın püf noktalarını ve en kolay yapımını sizlerle paylaşıyoruz. 

Mırra kahvesi nedir? Mırra kahvesi nasıl yapılır? Kakuleden kahve...İLİŞKİLİ HABERMırra kahvesi nedir? Mırra kahvesi nasıl yapılır? Kakuleden kahve...

SÜTLE HAZIRLANAN KAHVELER

  • * Caffe latte: 30 ml. Espresso ile buharda kremalandırılan sıcak sütün karıştırılmasıyla hazırlanır. Süt oranı yüksek, krema oranı azdır. 
  • * Cappucino: 30 ml. Espresso ile buharda kremalandırılan sıcak sütün karıştırılmasıyla hazırlanır. Krema oranı yüksek, süt oranı azdır. 
  • * Macchiato: Sütle hazırlanan diğer kahvelerde olduğu gibi Espresso ile buharda kremalandırılan sıcak sütün karıştırılmasıyla hazırlanır. 

CAPPUCCİNO TARİFİ:

MALZEMELER

4 su bardağı krema
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı soğuk kahve

Nohut kahvesi nedir ve nasıl yapılır? Fakir-i Tiryakiye tarifiİLİŞKİLİ HABERNohut kahvesi nedir ve nasıl yapılır? Fakir-i Tiryakiye tarifi

YAPILIŞI

Kremayı mikser yardımı ile çırpın. 

Daha sonra içine diğer malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam edin.

Çırpma işleminin sonunda krema iyice köpürecektir. 

Bu işlemin ardından kahve çekirdeklerini sıcak suyun içinde eritin. Daha sonra içine süt ekleyerek karıştırın. 

Bu karışımın içine cappucino için hazırladığınız kremayı ekleyin. 

İşte kahveniz hazır...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0