Mercan kebabı nasıl yapılır? Mercan kebabı yapmanın püf noktaları

Evinizde çok kolay bir yöntemle akşam yemeklerinizi zenginleştirecek bir kebap yapmak ister misiniz? Kebap sevenlere özel mercan olan tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Klasik tariflerden uzak mercan kebabının tarifi bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

Mercan kebabı az malzemeli, oldukça lezzetli, nefis bir kebap tarifidir. Türk mutfağının kebapları dünyaya ün salmış yemeklerdir. Mercan kebabı ise tavuk etiyle yapılan harika kebaplardan biridir. Yapması ve yemesi çok zevkli olan bu kebabı sizler de çok severek yiyeceksiniz. Mercan kebabı tarifi ve malzemelerini aşağıda bulabilirsiniz. Sevdiklerinizle kalabalık sofralarda yemek yemeği özleyenler için mercan kebabını sizlerle paylaşıyoruz. Adım adım mercan kebabını yapmak isterseniz bugünkü yazımızda detayların hepsini bulabilirsiniz. İsteğe göre içerisine ekleyebileceğiniz baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.

En kolay çökertme kebabı nasıl yapılır? Çökertme kebabının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay çökertme kebabı nasıl yapılır? Çökertme kebabının püf noktaları

MERCAN KEBABI TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram tavuk kıyması 
100 gram kuyruk yağı 
3 yemek kaşığı galeta unu
Bir adet orta boy kapya biber 
Bir adet orta boy kuru soğan 
Tuz 
Karabiber 
Kekik, kimyon, kırmızı toz biber 

Kızartmak için:
Sıvıyağ 

Simit kebabı nedir ve evde simit kebabı nasıl yapılır? En kolay simit kebabın tarifiİLİŞKİLİ HABERSimit kebabı nedir ve evde simit kebabı nasıl yapılır? En kolay simit kebabın tarifi

YAPILIŞI

Soğanı ve kapya biberi rondodan geçirerek inceltin. 

Daha sonra tüm malzemeleri derin bir kabın içine alarak  20 dakika yoğurun. 

Oluşan kebap hamurundan parçalar alarak elinizde yuvarlayın ve köfte haline getirin. 

Bir tavanın içine bol yağ koyun ve kızdırın. 

Kızan yağın içine kebapları tek tek atarak kızartın. 

Kızaran kebapları yeşillik ile servis edin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0