En kolay süt reçeli nasıl yapılır? Sütten reçel yapmanın püf noktaları

Süt protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Süt ile enfes bir reçel hazırlamaya ne dersiniz? Reçel uzmanı Özlem Ak’tan yapımı kolay nefis süt reçeli tarifi bugünkü içeriğimizde bulabilirsiniz. Peki süt reçeli nasıl yapılır? Süt reçelinin püf noktaları nelerdir?

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Süt reçeli süt ve şekerin kazan veya tencerelerde ağır ağır, sürekli karıştırılarak pişirilmesi sonucu elde edilen, katı ile sıvı arası kıvamda viskoz yapıda bir tatlı. Daha çok bir kahvaltı ve çay saati yiyeceği olarak, başta Arjantin ve Şili olmak üzere hemen bütün Latin Amerika ülkelerinde yaygın olarak tüketilir. Küçük bir kaç püf noktasıyla ev mutfaklarında da kolayca yapılabilecek bir tarif süt reçeli. Bir parça sabır ve takip gerektiriyor. Nispeten yayvan fakat bir parça derince bir pişirme tenceresi kullanmanız tavsiye edilir. Bu hem karamelize edeceğimiz sütün daha fazla yüzeyden ısı almasına hem de karamelize ederken rahat karıştırabilmenize olanak sağlıyor. Dulce de leche, İspanyolca süt reçeli anlamına gelen bu tarif Arjantin menşeli bir lezzettir. 

  • Pastörize olmayan emin olduğunuz yerden temin edilmiş taze inek sütü kullandığınız takdirde reçel daha kısa sürede kıvam alacaktır.
     
  • Karbonat eklediğiniz an süt köpürmeye başlayacağı için; süt seviyesinin üzerinde epey boşluk kalacak büyüklükte bir tencere kullanmanız önerilir.
     
  • Çubuk vanilya kullanmadan da reçel yapabilirsiniz.
     

Turunç reçeli nasıl yapılır? En kolay turunç reçelinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERTurunç reçeli nasıl yapılır? En kolay turunç reçelinin püf noktaları

SÜT REÇELİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 litre süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
1 adet vanilya çubuğu

YAPILIŞI

Geniş bir tencerede süt, vanilya ve şekeri kaynatın.

Süt kaynayınca kabartma tozunu ilave edin.

Kısık ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 1 saat pişirin.

Vanilya çubuğunu tencereden çıkarıp ara ara karıştırın.

Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın.

Ardından kavanoza koyun ve soğuduktan sonra kapağını kapatıp buzdolabında saklayın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0