En kolay karpuzlu limonata nasıl yapılır? Enfes karpuzlu limonata yapmanın püf noktası

Son zamanların en çok aratılan sorularından biri de "En kolay karpuzlu limonata nasıl yapılır?" oluyor. Yazın ferahlatıcı ve lezzetti bir tat arayanlara karpuzlu limonata vazgeçilmez oluyor. İşte evde kolayca yapabileceğiniz karpuzlu limonatanın püf noktaları haberimizin detaylarında.

Karpuz, besleyici bir besin maddesidir. Yüksek seviyede vitamin, mineral ve antioksidanlar ve az miktarda kalori sağladığı için yaz akşamlarının vazgeçilmezidir. Karpuzlarda mevcut olan potasyum ve magnezyum miktarı kan basıncını düşürmede önemli bir rol oynar. Karpuzda bol miktarda likopen bulunuyor. Bu likopen karpuzun renginin kırmızı olmasını neden oluyor.

Likopen, bilim insanları tarafından kardiyovasküler sağlık için özellikle önemli bir besin maddesi olarak kabul edilmektedir. C vitamini içeren mükemmel bir antioksidan kaynağı olan karpuz, kansere neden olduğu bilinen serbest radikallerin oluşumuyla mücadelede yardımcı olabilir. Karpuz sadece meyve olarak değil içecek olarak da sofralarınıza koyabilirsiniz. Nasıl mı? Karpuzdan yapılan limonatayı hazırlamak isterseniz bugünkü yazımızı inceleyebilirsiniz. 

karpuzlu limonata tarifi

karpuzlu limonata tarifi

Karpuz reçeli nasıl yapılır? Karpuzdan reçel yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERKarpuz reçeli nasıl yapılır? Karpuzdan reçel yapmanın püf noktaları

KARPUZLU LİMONATA TARİFİ:

MALZEMELER

1/2 (yarım) karpuz
1,5 adet limon
1/2 (yarım) su bardağı şeker

karpuzlu limonata

karpuzlu limonata

Enfes karpuz çorbası nasıl yapılır? Karpuz çorbası tarifiİLİŞKİLİ HABEREnfes karpuz çorbası nasıl yapılır? Karpuz çorbası tarifi

YAPILIŞI

Öncelikle karpuzları dilimleyin. Rondonun içine atıp püre yapın. 

Bir kasenin içerisine süzgeci yerleştirip, karpuzları geçirin. 

Kaşıkla karıştırdıktan sonra limonları sıkın. Suyunu süzünce bir sürahiye dökün.

İçerisine şeker atıp güzelce karıştırın.

Şeker eridikten sonra soğuması için buzdolabında bekletin.

Üzerine nane yaprağı ve buz ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0