En kolay buzluk bezelyesi nasıl yapılır? Bezelyeyi buzlukta saklamanın yolları!

İlkbahar ve yaz aylarında sık olarak tüketilen bezelye sağlığımız için oldukça faydalı. Bu sağlıklı besini kış aylarında da taze bir şekilde tüketmek mümkün. Peki kış sofralarımız için bezelye dondurucuda nasıl saklanır? İşte dondurucuda bezelye muhafaza etmenin püf noktaları...

Baharın gelişiyle beraber içlerinde lezzet gizli bezelyeler de tezgahlardaki yerlerini almaya başladı. Fiyatı 10 ile 20 TL arasında değişen bezelyeler yaz aylarında çok çok alınıp kışın da sofralara taşımak için buzluğa atılıyor. Derin dondurucu tüm meyve ve sebzeleri en taze halde saklama olanağı sağlıyor. Yazın meyve ve sebzelerini kışın ağız tadıyla tüketmemize olanak tanıyor. İster ana yemek olarak isterseniz garnitür gibi kullanabileceğiniz bezelyeleri doğru bir şekilde saklamanın yollarını sizlerle paylaşıyoruz. Kokmadan, bozulmadan hemencecik pratik bir şekilde buzluktan bezelyeleri çıkarıp sofralara taşımak isteyenlere özel bir rehber hazırladık. 

PEKİ BEZELYE NASIL AYIKLANIR?

Kabuklu şekilde en taze halleriyle bulabileceğiniz bezelyelerinizi önce suyla güzelce yıkayın ki kabukların üzerinde kalan kirler içini açınca bezelye tanelerine bulaşmasın. Temizlediğiniz kabuklu taze bezelyelerden birini elinize alın, sap kısmına değil en uç kısmına parmaklarınızla hafifçe bastırın.

İşaret ve baş parmağınızla bezelyenin ucuna yapacağınız küçük bir baskı ile kabuğun patlamasını ve ortasındaki çizginin açılmasını kolayca sağlayacaksınız. Bu aşamadan sonra tam ortadaki çizgiyi takip ederek kolayca ikiye ayırabilir, içindeki taneleri tek tek temiz bir kaba aktarabilirsiniz.

Bezelye salatası nasıl yapılır? Bezelye salatasının en kolay tarifiİLİŞKİLİ HABERBezelye salatası nasıl yapılır? Bezelye salatasının en kolay tarifi

BEZELYELERİ BUZLUKTA SAKLAMANIN YOLLARI

Öncelikle bezelyeleri güzelce ayıklayın. Daha sonra bol suyun içerisinde bezelyeyi yıkayıp, süzülüp kuruması için bir kenara bırakın.

Süzülen ve kuruyan bezelyeleri, istediğiniz ölçülerde poşetlere paylaştırın.

En kolay bezelye yemeği nasıl yapılır? Enfes bezelye yemeği tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay bezelye yemeği nasıl yapılır? Enfes bezelye yemeği tarifi

Poşeti düzleyip her bir poşetin pipet yardımıyla havasını çekiyoruz.

Yani bezelye doldurduğumuz poşetin içine pipeti bir ucunu sokun ve poşetin havasını diğer ucundan ağzınızla dışarı çekin. Ağzını bağlayıp dondurucuya koyun.

Bu şekilde uzun bir süre saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0