En ideal tarator sos nasıl yapılır? Hakiki tarator sos tarifi

Lezzetinin aksine yapımı oldukça basit bir sos olan tarator özellikle balıkla beraber çok iyi giden bir tariftir. Ara sıcak olarak hazırlayabileceğiniz tariflerin de yanına koyabileceğiniz taratorun nasıl yapılacağını ve püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Patates cipsi gibi atıştırmalıkların yanında dip sos olarak kullanılan tarator sos bayat ekmek içi, ceviz, süzme yoğurt, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve tuz ile kısa sürede hazırlanabiliyor. Damaklara lezzet şöleni yaşatan tarator sos dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacıktır. Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan bu lezzet, özellikle balıklar, ayrıca kalamar ve midye tava için kullanılır. Balkan ülkeleri mutfaklarında yer alan taratorun adı da buradan gelmektedir.

Kalamar evde nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir? En kolay kalamar pişirme yöntemiİLİŞKİLİ HABERKalamar evde nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir? En kolay kalamar pişirme yöntemi

TARATOR SOS TARİFİ:

MALZEMELER

6 dilim bayat ekmek içi
6 yemek kaşığı ceviz içi
8 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
10 dal dereotu

YAPILIŞI

Bayat ekmek içini küçük bir kaba ufalayın.  Ekmek kırıntılarını ceviz içiyle birlikte mutfak robotunda çekin.

Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, taze sıkılmış limon suyu, süzme yoğurt ve tuz ile karıştırdıktan sonra dinlenmesi için buzdolabında bekletin.

Buzdolabında bekleyen ve kıvam alan tarator sosu, sıcak başlangıçların yanında ya da dip sos olarak arzuya göre incecik kıyılmış dereotuyla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0