En kolay labne peyniri nasıl yapılır? Tam kıvamında labne peynirinin içindekiler

Kahvaltıların vazgeçilmezi çıtır çıtır ekmekle muhteşem uyumu yakalayan labne peynirini evde kendi ellerinizle yapmak ister misiniz? Çocukların bile çok severek yiyeceği labne, peyniri sevdirmek için bir alternatif olabilir. En kolay labne tarifini yazımızda bulabilirsiniz.

Peynir türleri arasında en çok konuşulan ve herkes tarafından severek tüketilen labne peyniri, protein aynı zamanda kalsiyum kaynağıdır. Kas ve kemik gelişimi için önem arz eden labne peyniri yumuşak kıvamlı az tuzlu krem gibi akışkan bir peynirdir. Peynir alt suyundan elde edilen bu peynir, peynir altı suyundan daha yoğun bir kıvama sahiptir.  Yoğurdun süzülmesiyle de hazırlanan labne peynirinin tuz oranı da çok düşüktür. Kalori miktarı düşük olduğu için diyet beslenmesine de tercih edilen labnenin 1 yemek kaşığı 30 kaloridir. Uzmanların beslenmeye eklenmesi gerektiğini vurguladığı labne peyniri kanserli hücrelerin vücuttan uzaklaşmasını sağlamaktadır. Bu sebeple vücut direncini yükselten besinler arasında yerini alır. Diş sağlığını korumak için de tüketilen labne peyniri, diş çürümesine engel olur. B vitamini içeren labne peyniri kansızlıkla mücadele konusunda başarılı sonuçlar verir. Peki evde labne peyniri nasıl yapılır?

Lor peyniri nedir ve evde lor peyniri nasıl yapılır? Lor peynirinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERLor peyniri nedir ve evde lor peyniri nasıl yapılır? Lor peynirinin püf noktaları

LABNE PEYNİRİ TARİFİ:

MALZEMELER

1, 5 litreden üç parmak eksik süt
Bir büyük küp tam yağlı beyaz peynir

Hellim peyniri nedir ve Hellim peyniri nasıl yapılır? En kolay hellim peyniri kızartma tarifiİLİŞKİLİ HABERHellim peyniri nedir ve Hellim peyniri nasıl yapılır? En kolay hellim peyniri kızartma tarifi

YAPILIŞI

Sütü kaynatıp soğumasını bekleyin. Yoğurt yapacak sıcaklığa geldiğinde  tam yağlı beyaz peyniri içine birer kaşık süt katarak iyice ezin.

Bu noktadaki püf nokta tamamen pürüzsüz olması gerekiyor. Ezdiğiniz peyniri sütün içine katıp karıştırın.

Ağzını kapatıp sıcak kalmasını sağlayacak bir yere koyup üstünü kapatın.

Bu şekilde tam 12 saat mayalanmasını bekleyin.

Daha sonra derince bir kabın üstüne süzgeç onunda içine tek kat tülbent koyup, peyniri içine dökün.

Ağzını tülbentle bağlayıp, 8 saat süzülmesini bekleyin. Daha sonra tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Rokfor peyniri yenir mi? Rokfor peynirinin faydaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABERRokfor peyniri yenir mi? Rokfor peynirinin faydaları nelerdir?

LABNE PEYNİRİ NERELERDE KULLANILIR?

  • Tiramisu
  • Cheesecake
  • Poğaça
  • Dolgulu Kek
  • Peynir Topları
  • Muhallebi
  • Fincan ve Kup Tatlıları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0