Kajun baharatı (Patates baharatı) nedir ve nerede kullanılır? Patates baharatı yapımı

Baharat, mutfağın en önemli lezzet mimarlarından biridir. Kajun baharatı da son günlerde en çok konuşulanlar arasında. Burgerlerin yanına eklenen patatese ilave edilen kajun baharatının tadı damaklarda iz bırakıyor. Peki Kajun baharatı (Patates baharatı) nedir ve nerede kullanılır? Patates baharatı evde yapılır mı?m İşte sorunun yanıtı:

Son dönemde patates kızartmaları, tavuk, balık ve sosis gibi birçok üründe sos olarak kullanılan kajun baharatı, birçok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Hazır yemek ürünlerinin tüketildiği birçok restoranda kızartmaları lezzetlendirmek için kullanılan bu baharat aynı zamanda görsel sunumu da ön plana çıkarıyor. Patates baharatı olarak da bilinen kajun baharatının içerisinde birden fazla baharat bulunuyor. Sebze sevmeyene bile sebzeyi sevdiren bu baharat, patateslere çok yakıştığı için ülkemizde patates baharatı olarak da anılıyor. Cajun ile etlerinizi pişirmeden önce marine edebilirsiniz veyahut tuz serper gibi üzerine serpebilirsiniz. Cajun baharat karışımının tıpkı körü baharatına benzer bir şekilde yoğun tadı bulunmaktadır. Kajun baharatı evde de hazırlanabilecek bir baharat karışımıdır 

KAJUN BAHARATI TARİFİ:

MALZEMELERİ

2 yemek kaşığı sarımsak tozu
2 yemek kaşığı soğan tozu
2 yemek kaşığı kekik
1 kaşık kuru fesleğen
4 kaşık kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı karabiber
1 kaşık deniz tuzu

YAPILIŞI

Tavuk, elma dilim patates, sosis ve balık gibi farklı kızartmalarda kullanılan kajun baharatını yapmak için gerekli olan malzemeleri bir araya getirerek geniş bir kap içerisinde karıştırmanız yeterli.

5 dakika içerisinde hazırlanabilecek bu karışımdan maksimum lezzet alınabilmesi için malzemelerin tamamının iyice karıştırılması gerekiyor.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0