Ahtapot evde nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir? En kolay ahtapot pişirme tekniği

Deniz ürünleri arasında en kıymetliler arasında yer alan ahtapot, sofralarımızda meze olarak karşımıza çıkıyor. Evde pişirmek biraz zor ve zahmetli olsa da düşkünleri mutlaka öğrenip ekendi elleriyle pişirmek istiyor. Peki ahtapot evde nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir? En kolay ahtapot pişirme tekniği nedir? İşte soruların yanıtı:

Ahtapot yumuşak gövdeli, sekiz kollu, Octopoda takımında sınıflandırılan yumuşakçaların genel adıdır. Denizlerde ve okyanuslarda yaşayan bu yumuşakçaların en ilginç özelliği üç kalbe sahip olmalarıdır. Doğal olarak deniz canlılarıyla beslenen ahtapotların yaklaşık 300 çeşidi vardır. Avlanırken veya tehlike anında bu zehirli tükürüklerini avlarının üzerine salarlar ve onları felç ederler. Şaşırtıcı bir hayvan olup çok ilginç özellikler barındıran ahtapotlar yuvarlak gövdeli, şişkin gözlüdür ve sekiz adet kolları bulunur.  Soteden kızartmaya, haşlamadan salataya kadar birçok çeşidi sofralara taşınan ahtapot pişirmek sanılanın aksine zor bir işlem değildir. 

Kalamar evde nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir? En kolay kalamar pişirme yöntemiİLİŞKİLİ HABERKalamar evde nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir? En kolay kalamar pişirme yöntemi

Ahtapotu pişirdiğinizde yumuşak olması için tahta tokmakla döverek etini yumuşatabilir ya da pişirmeden önce birkaç gün derin dondurucuda bekletebilirsiniz. Ahtapotun ayıklanması ve temizlenmesi sürecinde dikkat edilmesi gereken birçok püf noktası bulunur. Bugünkü yazımızda detaylı bir şekilde ahtapot pişirme ve temizlemeye dair tüm detayları araştırdık.

AHTAPOT NASIL TEMİZLENİR?


Herhangi bir yerden ahtapot alacaksanız, temizlemesini isteyebilirsiniz. Çünkü balığın kafasında bulunan mürekkep kesesi ve iç organları ehil kişiler tarafından iyice temizlenmelidir.

Ahtapotu yıkarken bacaklarını bol suyun altında birbirine sürterek yıkamalısınız. Gövdesinde bulunan dişleri bıçakla keserek çıkarmalısınız. Bacaklarının arasını da bıçak yardımıyla keserek ahtapotun sinirlerini gevşetmeli ve daha kolay pişmesini sağlamalısınız.

AHTAPOT EVDE NASIL PİŞİRİLİR?

Öncelikle ahtapotu sirkeli suda haşlayın. Bu aşamada arzu ederseniz dokunaçlarını temizleyebilirsiniz. Dokunaçları ayıklanmış ahtapotu zeytinyağı ve limon suyundan elde edeceğiniz hafif bir sosla söğüş olarak servis edin.

Midye nasıl temizlenir, midye nasıl pişirilir? Evde midye dolması tarifiİLİŞKİLİ HABERMidye nasıl temizlenir, midye nasıl pişirilir? Evde midye dolması tarifi

  • Ahtapotu haşladıktan sonra; bir de ızgarada pişirmeniz gerekir. Yağ, pul biber ve kekikle lezzetlendirdiğiniz ahtapotunuzu ızgarada çok sertleştirmeden pişirin. Tuzunu piştikten sonra ekleyin.

AHTAPOT NASIL KIZARTILIR?

Ocakta döküm tavayı iyice kızdırıp üzerine az zeytinyağı ekleyip üzerine ahtapotu ekliyoruz. Ahtapotu arkalı önlü 2'şer dakika pişiriyoruz. Pişen ahtapotu tabağa alıyoruz. Üzerine kekik, pul biber ve zeytinyağı gezdirip afiyetle tüketiyoruz.

AHTAPOT FIRINDA PİŞİRME

Ayıklanmış ahtapotu; zeytinyağı, sarımsak ve kekikle harmanladıktan sonra uzun bir süre fırında pişirin. Salatası için; ayıklanmış roka yaprakları ve yeşil soğanı ince ince doğrayın. Yumuşayana kadar fırında pişirdiğiniz ahtapotu servis öncesinde kısa bir süre ızgarada pişirip servis tabağına alın.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 5

temel 2 yıl önce

ne mide var cok insan da ne bulur ise yiyor ayni india halki gibi onlar bol tezek yedi sonuc ne

misafir dedi ki 2 yıl önce

zıkkımın pekini yiyin ulan günah günah kabir azabi çekeceksiniz çok fazla

Toplam 11 beğeni

Aptal 2 yıl önce

Sen en anlarsın, max dinci zekası

Toplam 0 Beğeni

Ahtapot sever 2 yıl önce

Dana kuzu tavuk balık vs tüketmiyorsun lafım yok ancak bunları tüketip burda laf yapıyorsan sorunlusun Mezhep alimleri inam hanifi harici diğerleri helal demiş Gayet güzel tadı var sen yeme

Toplam 0 Beğeni

Vefahke 2 yıl önce

Günah mı? Emin misiniz benimle ayet paylaşın lütfen.

Toplam 0 Beğeni