En kolay şeftalili tart nasıl yapılır? Şeftaliden enfes tart yapımı

Nefis şeftalili tartın ağzınızda bıraktığı lezzete bayılacaksınız... Klasik lezzetlerden uzak tadı damaklarda iz bırakan şeftalili tart yaz aylarında da çok iyi gidiyor. İsterseniz yanında bir bardak soğuk süt isterseniz de tavşan kanı bir çay ile servis edebilirsiniz. Gelin birlikte en kolay şeftalili tart yapımını öğrenelim...

Gülgiller familyasından bir yaz meyvesi olan şeftali şimdilerde en çok tatlılarda kullanılıyor. Dünyaya Çin'den yayıldığı düşünülen şeftaliden reçel, marmelat, meyve suyu gibi ürünler de yapabilir. Hasattan hemen sonra tüketime hazır olan şeftali, zengin vitamin ve mineral içeriği sayede hamilelik döneminde anne adayının ve bebeğin sağlığına katkıda bulunur. Bu yüzden şeftaliyi mevsiminde mutfaklarımızda bulundurarak tüketmeliyiz. Bugün sizlere şeftali ile hazırlanan hem lezzetli hem doyurucu hem de tadı sofralarınızı görsel şölene çevirecek bir tart tarifini veriyoruz. İster muffinler halinde isterseniz büyük boyutta hazırlayabilirsiniz. 

En kolay erikli tart nasıl yapılır? Erikli tart yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay erikli tart nasıl yapılır? Erikli tart yapmanın püf noktaları

ŞEFTALİLİ TART TARİFİ:

MALZEMELER

Bir su bardağı pudra şekeri
Bir su bardağı esmer şeker
Bir yemek kaşığı mısır nişastası 
Bir yemek kaşığı limon suyu 
Bir tatlı kaşığı tarçın
Bir adet yumurta 
Bir paket tereyağ
3 bardak un

İçi için;

9 adet şeftali
Bir yemek kaşığı bal 

Evde muffin poğaça nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEREvde muffin poğaça nasıl yapılır?

YAPILIŞI

1.Aşama 

Tereyağını oda sıcaklığında bekletin. Sonra un, tereyağ be diğer malzemeleri karıştırın. 

2.Aşama 

Daha sonra bal ve şeftalileri karıştırın. Oluşan hamurun yarısını fırın tepsisine serin ve üstüne ballı şeftalili karışımı ekleyin.

3.Aşama 

Kalan hamuru şeftalilerin üzerine koyup ve fırına verin. 180 derecede 30 dakika pişirin. 

4.Aşama

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0