En kolay armut reçeli nasıl yapılır? Armuttan reçel yapmanın püf noktaları

Meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı ve meyve konservesi türün olan reçellere bugün armuttan yapılan tarifini sizlerle tanıştırıyoruz. Tam da mevsimi olan armut reçeli enfes kıvamıyla damaklarda iz bırakacak. Sabah kahvaltılarında mutlaka tüketmek isteyeceğiniz muhteşem armut reçeli tarifi yazımızın detaylarında.

Ülkemizin dört bir yanında yetişebilen armut adeta bir vitamin kaynağı. kabuğunda bolca lif miktarı bulunmasından dolayı sindirime iyi geldiği bilinen armut uzmanlar tarafından da sık sık öneriliyor. İster kışın isterseniz yazın da tüketebileceğiniz armut meyvesini mutfakta da birçok alanda kullanabilirsiniz. Örneğin armut reçeli. Ağustos ayıyla birlikte kolları sıvayıp lezzetli bir reçel tarifi arayanlar için armut reçeli tarifini hazırladık. kendine özgü biçimiyle ince kabuklu, yumuşak çekirdekli, eti bol sulu armutlardan armut reçeli yapmak isterseniz, püf noktalarıyla birlikte hazırladığımız tarifi inceleyebilirsiniz.

Armut nasıl kurutulur? Armut kurusu nasıl yapılır Evde armut kurutma yöntemleriİLİŞKİLİ HABERArmut nasıl kurutulur? Armut kurusu nasıl yapılır Evde armut kurutma yöntemleri

ARMUT REÇELİ TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım kilo armut
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3 adet karanfil
1 tane çubuk tarçın
Yarım limonunun suyu

En kolay mandalina reçeli nasıl yapılır? Lezzetli mandalina reçeli yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay mandalina reçeli nasıl yapılır? Lezzetli mandalina reçeli yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

Öncelikle armutları güzelce yıkayıp kabuklarını soyun.

Ardından ikiye bölüp, çekirdekli kısımları çıkarın.

Çekirdeklerini çıkardığınız armutları küp küp doğrayıp, kenara alın.

Bu sırada bir tencerenin içerisine su ve şekeri alıp pişmeye bırakın.

En son armutları da ilave edip güzelce pişmesini sağlayın.

5-6 dakika sonra tencereye tarçın ve karanfilleri ekleyin.

Yaklaşık 45-50 dakikada reçel kıvam alacaktır.

Kıvam alan ve rengi dönen reçele limon suyunu ekleyip karıştırın.

Limonu ekledikten sonra reçeli 5 dakika daha pişirin sonrasında ocaktan alın.

Ilınan reçeli kavanozlara alın ve soğuduğunda ağzını kapatıp saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0