Paris Mash nedir ne Paris Mash nasıl yapılır? Paris püresi yapmanın püf noktaları

Çoğunlukla Fransız Bistro'larının klasiği haline gelen Paris Mash (Paris Püresi) TV8'deki Masterchef yarışması nedeniyle en çok arananlar arasında yer alıyor. Yarışmacılardan istenen Paris Mash'in evde nasıl yapıldığını ve hangi teknik kullanıldığını merak ediyorsanız yazımızın detaylarını inceleyebilirsiniz.

Tarifi Fransa'nın başkenti Paris'ten tüm dünyaya yayılan Paris mash aslında bir patates püresidir. Diğerlerinden ayıran özelliği sadece içinde bol miktarda tereyağı bulunması ve pürüzsüz dokusudur. Özellikle steak tariflerin yanına eklenen bu lezzet, ipeksi dokusu ile adeta iştah kabartıyor. Etin yanında en uyumlu yiyeceklerden olan patates püresi, Paris Mash ismiyle Masterchef yarışmasından sonra meşhur oldu. Et ve patates püresi anlamına gelen Steak ve Paris Mash yemeğinde asıl detay pürede yatıyor. Püre yaparken blender kullanmamaya dikkat edin. Aksi takdirde patatesin içindeki nişasta açığa çıkar ve pürenizin kıvamı yapış yapış olur. Peki Paris Mash nasıl yapılır? Gelin birlikte öğrenelim:

PARİS MASH TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram patates
200 gram tereyağı

YAPILIŞI

Patatesleri kabuklu halde soyup haşlayın.

Bir püre presi ya da patates ezeceği yardımıyla haşladığınız patatesleri püre haline getirin. (Püre yaparken blender kullanmamaya dikkat edin. Aksi takdirde patatesin içindeki nişasta açığa çıkar ve pürenizin kıvamı yapış yapış olur.)

Hazırladığınız püreyi iki kez tel bir süzgeçten geçirerek pürüzlerini iyice ortadan kaldırın.

Ezdiğiniz patatesleri ocağa alıp düşük sıcaklıkta karıştırarak kalan suyunu buharlaştırın.

Küp küp doğradığınız soğuk tereyağını ocaktan aldığınız patateslere ilave edin ve karıştırın.

Dilerseniz içine biraz krema ya da süt de ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0