En kolay krem peynir nasıl yapılır? Evde krem peynir yapmanın püf noktaları

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi ve bazı tatlı tariflerinin de olmazsa olmazı olan krem peynir aslında evde çok kolay bir şekilde yapılabiliyor. Hazır ve gıda takviyeli olan krem peynirler yerine sabah kahvaltılarında kendi ellerinizle hazırladığınız krem peyniri tüketmek ister misiniz? İşte ev yapımı krem peynir tarifi:

Günümüzde en çok tüketilen peynir çeşitleri arasında krem peynir yer alıyor. Peynir sevmeyen çocukların bile severek yediği krem peynir, diyet yapanların da gönül rahatlığıyla tüketebileceği bir peynir türüdür. Krem peynir, krema ya da krema ile sütün karışımı ile elde edilen yumuşak ve aynı zamanda pürüzsüz olan bu peyniri isterseniz pul biber ve kekikle kahvaltılarda, isterseniz tatlı ya da kek yapımında kullanabilirsiniz.  Hollanda tipi süzme peynire az çok benzemektedir. Krem peynir ve labne, sürülebilir özellikte olduğu için tüketici tarafından sıkça karıştırılmaktadır. Geleneksel fermente süt ürünü olan labne, yoğurttan peynir altı suyunun bir kısmının uzaklaştırılmasıyla elde edilir. Bu yüzden konsantre yoğurt olarak da anılmaktadır. Hem kalsiyum yönünden zengin bir besindir, hem de kalorisi oldukça düşüktür. Sizde doğal, yapımı kolay olan ev yapımı krem peynir tüketmek isterseniz bu tarifi deneyebilirsiniz.

Parmesan peyniri nedir ve nasıl yapılır? Parmesan peynirini hangi yemekler kullanılır?İLİŞKİLİ HABERParmesan peyniri nedir ve nasıl yapılır? Parmesan peynirini hangi yemekler kullanılır?

krem peynir

krem peynir

KREM PEYNİR TARİFİ:

MALZEMELER

1 litre süt
1 paket süt kreması
Yarım limon suyu
Tuz

Hellim peyniri nedir ve Hellim peyniri nasıl yapılır? En kolay hellim peyniri kızartma tarifiİLİŞKİLİ HABERHellim peyniri nedir ve Hellim peyniri nasıl yapılır? En kolay hellim peyniri kızartma tarifi

YAPILIŞI

Öncelikle sütü dolaptan çıkarıp, oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Daha sonra kapaklı bir kabın içine alarak yarım limonun suyunu sütün içine ilave edin.

Bu şekilde 2 saat bekletin. Sürenin bitiminde sütün kesilmiş olması şart. Eğer süt kesilmemişse yarım saat daha bekleyebilirsiniz.

Temiz bir tülbent yardımıyla süzün. Elde ettiğiniz peyniri çırpma kabına alın. Daha sonra içine tuzu, süt kremasını ekleyerek 5 dakika aralıksız olarak mikserle çırpın.

Karışımı saklama kabına alıp ağzını güzelce kapatın. Ağzı kapalı şekilde peynirinizi buzdolabında 3-4 saat bekletin.

Sürenin bitiminde krem peyniriniz hazır hale gelmiş olacaktır.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0