Polenta nedir ve Polenta nasıl yapılır? Masterchef Polenta tarifi...

İtalyan mutfağına ait bir lezzet olan polenta mısır irmiği, kaynar su ve tuzdan oluşan et ve balık yemekleri yanına eşlik eden sevilen bir garnitürdür. Buğday unu ve benzeri tahılları içermediği için glütensiz beslenmek isteyenler için sevilen bir mezedir. Peki, Polenta nasıl yapılır, püf noktası nedir? sorunun yanıtı yazımızda.

Polenta, mısır irmiği, kaynar su ve tuzdan oluşan et ve balık yemekleri yanına eşlik eden sevilen bir garnitürdür. Buğday unu ve benzeri tahılları içermediği için glütensiz beslenmek isteyenler için sevilen bir mezedir. Ayrıca İtalya'nın kuzeyi, İsviçre'nin Tessin kantonu, Fransa'nın Savoie bölgeleri orijinli bu malzemenin kaynatılması ile yapılan yemeğe de ismini vermiştir. Avrupa mutfağının sevilen garnitürlerinden biri olan Polenta, et ve balık yemeklerinin yanında tüketiliyor.

 Ülkemizin meşhur lezzetlerinden mıhlamaya benzeyen bu tarif, Masterchef yarışması ile yeniden gündeme geldi. Kıvamı ve rengi ile göz kamaştıran polenta, tarifini sizlerle paylaşıyoruz. 

Polenta yapımı

Polenta yapımı

POLENTA TARİFİ:

MALZEMELER

4 su bardağı su
1 su bardağı mısır irmiği
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz zerdeçal
75 gram tereyağı
100 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri

Polenta yapımı

Polenta yapımı

YAPILIŞI

Polentayı pişireceğiniz tencereye su, zerdeçal ve tuzu koyun ve kaynatın. Su kaynayınca ocağın altını kısın ve mısır irmiğini ekleyin, yeniden kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca ocağın altını kısın ve arada karıştırarak 25 dakika pişirin.

Karışıma rendelenmiş peynir ve tereyağını ekleyip, arada karıştırarak beş dakika daha ocakta tutun.

Polenta nedir

Polenta nedir

Tabanı ve kenarlarını yağlı kağıtla kapladığınız kare veya dikdörtgen bir servis tabağına polentayı dökün ve tabana yayılmasını sağlayın.

Karışım katılaşana kadar 15 dakika civarında bekledikten sonra, dilimler halinde keserek servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0