En kolay manda kaymağı nasıl yapılır? Ilık manda kaymağı evde yapımı...

Ülkemizin enfes lezzetlerinden biri olan manda kaymağı Masterchef yarışması sayesinde gündeme geldi. Programda istenen semizotunun üzerine manda kaymağı eklenmesiydi. Püf noktası ise kaymağın ılık olması. Bu yüzden manda kaymağı nasıl ılık olacak diye izleyenler araştırmaya başladı. Sizler için bugünkü içeriğimizde manda kaymağı tarifini veriyoruz.

Sulak alanlarda beslenen mandaların sütünden yapılan manda kaymağının lezzetini bilenler hem il dışından hem Avrupa'dan kaymak talep ediyor. Manda sütünün besleyici değerini bilenlerin manda sütü ve ürünlerine rağbet ettiğini belirten uzmanlar en çok rağbeti ise lezzetinden dolayı kaymağının gördüğünü vurguladı. TV8 kanalında yer alan Masterchef yarışmasındaki günün menüsü belli oldu. MasterChef'te mavi ve kırmızı takım yarışmacıları semizotu salatası yaptı. Fakat salatanın üzerinde ılık manda kaymağı olması gerekmektedir. İzleyiciler kaymak kesmesi ile ilgili bilgiler araştırılıyor.

MANDA KAYMAĞI TARİFİ:

Sütü ocakta, kısık ateşte üstü kaymak tutana kadar pişirmelisiniz.

Buradaki en dikkat edilmesi gereken nokta süt pişerken kesinlikle karıştırmamalısınız. Kısık ateşte kaynayan sütü üzeri yeterince kaymak tutunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Biraz dışarıda soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve 1 gün dinlendirin.

24 saatin sonunda tencerenizdeki sütün üzeri kaymakla kaplanmış olacak. Biriken kaymağı alın ve bir kaba koyun.

Aynı sütten ikinci kaymağı almak için işlemleri tekrarlayın. Böylelikle iki kere kaymak elde etmiş olacaksınız.

Sütün yağı azaldığı için ikinci kaymak ilk kaymağa göre biraz daha ince yapılı olabilir.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0