En kolay şeftalili parfe nasıl yapılır? Masterchef şeftalili parfe yapımı

MasterChef Türkiye’de bu akşam ilk dokunulmazlık oyunu için takımlardan Şeftalili Parfe yapmaları istendi. Peki, Şeftalili Parfe nasıl yapılır? Şeftalili Parfe tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftalili Parfe tarifi püf noktası nedir? İşte merak edilen soruların yanıtı:

Parfait (Parfe)1894 yılında yapılmaya başlayan, dondurulmuş tatlı türüdür.Fransızca mükemmel anlamına gelir.Fransa'da, parfait şeker, yumurta ve krema çırpılarak yapılmış dondurulmuş tatlı anlamına gelir.İsteğe göre içine farklı malzemeler konulabilir. Şeftalili Parfe tarifi, MasterChef Türkiye’de dokunulmazlık oyununda istenmesi ile araştırılmaya başlandı. Yaz konseptine çok uygun olan bu hafif tatlı, sıcak günlerde sizi ferahlatacak, aynı zamanda tatlı krizine çözüm olacaktır. Sizler de evde parfe hazırlamak isterseniz yazımızı inceleyebilirsiniz.

ŞEFTALİLİ PARFE TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet şeftali
1 paket petibör bisküvi
1 su bardağı damla çikolata
2 yemek kaşığı vanilyalı dondurma
2 su bardağı süt
1 kutu krem şanti

YAPILIŞI

Şeftalileri küp küp doğrayın ve bir kaba koyun.

Geniş bir kaba kremşantiyi ve sütü koyup çırpın.

Yumuşak bir kıvam alacak.

Kremşantinin içine dondurmayı da koyup çırpma işlemine devam edilir

Koyuluğuna göre biraz daha süt koyabilirsiniz.

Daha sonra kremşantinin içine diğer malzemeleri (şeftali, parçalanmış petibör bisküvi, damla çikolata) koyup spatula yardımı ile karıştırılır.

İstediğiniz bir kabı streçleyin.

Streçlediğiniz kabın içine karışımı koyup iyice bastırın. (Arada boşluk kalmaması için

3-4 saat derin dondurucuda bekletin ve istediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0