Turne patates nedir ve en kolay turne patates nasıl yapılır?

Son zamanlarda yemek yapmaktan çok yemeğin yapılış şekli ve teknikleri daha önem planda. Bu da TV8 kanalında yayınlanan Masterchef yarışmasındaki terimden kaynaklanıyor. MasterClass da kesme teknikleri arasından turne patates trendler arasına girdi. Peki turne patates nedir? En kolay turne patates nasıl yapılır? İşte merak edilen tüm merak edilenler haberimizde.

Fransızca "tourné" kelimesinden gelen ve zaman zaman kelimenin İngilizce karşılığı ile "turned" olarak da anılan turne patates son günlerin en çok araştırılan konuları arasına girdi. Aslında bir patates doğrama tekniği olan turne patates, patates soyulduktan sonra büyüklüğüne göre 4 ya da 8 parçaya ayrılıyor ve ince uzun yumurta benzeri bir şekil alması için üstünden ve kenarlarından kesiliyor. İdeal durumda turne patatesin etrafında 7 yüzü olması gerekiyor ancak 8 yüzlü turne patates de kabul edilebilir bulunuyor.

En kolay patates mücveri nasıl yapılır? Patatesten mücver yapımının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay patates mücveri nasıl yapılır? Patatesten mücver yapımının püf noktaları

Ürün turne edilirken çok fazla malzemenin israf edilmemesine dikkat etmek gerekiyor. Soyulduktan sonra turne aşamasında tıraşlanan parçalar ise pürelerde ve çorbalarda kullanılmak üzere kenara alınıyor.

Turne işlemi sadece patatesler için değil, havuç ya da kabak gibi sebzeler için de yapılabiliyor. Turne tekniğiyle hazırlanan sebzeler genellikle sotelendikten ya da buharda pişirildikten sonra garnitür olarak kullanılıyor.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0