Kuzu küşleme nedir ve nasıl çıkarılır? Evde küşleme pişirmenin en kolay yolu

Enfes tadıyla yiyenleri kendinden geçiren küşleme, son günlerin en çok araştırılan lezzetleri arasında. Lokum gibi yumuşak yapısıyla küşleme ünlü Gaziantep mutfağında yer alır. Tamamen sinirsiz ve yumuşacık olduğundan marinasyon bile gerektirmeden kolayca pişirilebilen küşleme pişirme tekniklerini ve küşleme tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Koyunların omurga bölümünde uzunlamasına bulunan ete küşleme deniliyor. Bir koyundan az miktarda çıkmasına rağmen doyurucu ve iyi bir kebap malzemesi için elverişlidir. Bir kuzuda sadece iki tane olması nedeniyle değerli olan küşleme, herhangi bir terbiye, sos ya da marinasyon işlemi gerektirmez. Bu nedenle hafif tuzlanarak mangal veya ızgarada pişirilmesi tavsiye edilir. Kuzu küşleme için ideal pişme miktarı orta derecedir. Kuzu Küşleme, doğal olarak yumuşak ve kendinden lezzetli bir et olduğundan çeşitli baharat veya karışımlar kullanmaya gerek kalmaz. Doğru pişirme yöntemi uygulandığında çok lezzetli ve ağızda dağılan, yumuşak dokuya sahip bir et elde edilir. 

  • Sinir içermediği için son derece yumuşak ve kolay yenebilecek bir kıvamda olup pişirmek için ideal bir yapıya sahiptir.
  • Etinin kalitesi ile birlikte yemek yapımında kullanılan baharatlar ve sos da elde edilen sonuca çeşni katar.
  • Etin her noktasına yayılmış olan sos ve baharatlar ağızda muhteşem bir tat hissedilmesini sağlar.
  • Etin az miktarda çıkması etin değerini artıran bir unsurdur.
  • Nadir bulunması ustaların pratik yapmasını da zorlaştırdığından iyi bir ustaya denk gelince bu fırsatı kaçırmamak gerekir.

 

küşleme

küşleme

KÜŞLEME TARİFİ:

MALZEMELER

Kuzu bonfile
tuz
karabiber
zeytinyağı

Pilav için malzemeler:

3 çay bardağı pirinç
5 çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıcak suyun içerisine 5-6 tane safran
tereyağ, zeytinyağı
tuz

YAPILIŞI

Öncelikle 1 çay bardağı sıcak suya safran tanelerini atın ve renginin çıkmasını bekleyin. 3 çay bardağı pirinci yıkayın.

Tavada yağı ısıtın, pirinçleri ekleyip 2-3 dk kavurun. 5 çay bardağı sıcak suyu ekleyip kapağını kapatıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pirince safranın bıraktığı suyu ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.

Kuzu bonfile etini zeytinyağında 5-7 dakika hafif sulu kalacak şekilde kızartıp tuz karabiber isteğe bağlı kekik serperek servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0