Vişneli ekmek kadayıfı nasıl yapılır? Vişneli ekmek kadayıfının püf noktası

Lezzetli tadı ve pratikliği ile nefis bir tatlı olan vişneli ekmek kadayıfı Masterchef yarışmasından sonra en çok merak edilenler arasına girdi. Afyonkarahisar'ın damak çatlatan tescilli lezzeti vişneli ekmek kadayıfı, manda kaymağı ile servis ediliyor. Peki evde vişneli ekmek kadayıfı nasıl yapılır?

Türk mutfağında yer alan, Afyonkarahisar kökenli bir tatlı olan ekmek kadayıfını özelleştirmek için vişneli bir sos kullanabilirsiniz. Yapılan hamurun arasına, fıstık veya ceviz konularak hazırlanan ekmek kadayıfı daha sonra üzerine şerbet dökülerek pişirilir. Genellikle üzerine kaymak veya dondurma konulur. Ayrıca, kadayıf ve künefe tatlıları ile benzerlik taşımaktadır. Vişneli ekmek kadayıfı ise vişne suyu ve vişneler birlikte pişirilir. Kentteki birçok kişi tarafından büyük ilgi gören vişneli ekmek kadayıfı, bayat ekmeklerle pratik ve kolay tarifi ile zahmetsizce hazırlayabilirsiniz.

  • Ekmek kadayıfını pişireceğiniz tepsi, hazır durumda olan kadayıfın çapından oldukça büyük olmalıdır. Şerbetini içen ve sünger yapıda olan kuru ekmek kadayıfı büyüdükçe büyüyecektir.

 

En kolay ekmek kadayıfı nasıl yapılır? Evde ekmek kadayıfı yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay ekmek kadayıfı nasıl yapılır? Evde ekmek kadayıfı yapmanın püf noktaları

VİŞNELİ EKMEK KADAYIFI TARİFİ:

MALZEMELER

12 dilim bayat ekmek
500 gram vişne
2 su bardağı soğuk su
3 buçuk su bardağı şeker

Sosu için;

180 gram labne
Yarım su bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI

Öncelikle bayat ekmekler resimdeki gibi kare şekline getirilmeli, kenarları kesilmeli, bayat değilse 150 derece fırında hafif kızartmadan kurutun, bayat olmasını sağlayın.

Daha sonra vişneyi bir tencereye koyun 2 su bardağı su ve şeker ekleyin ve pişirin çok su konulmamalı kıvamı koyu olmalı.

Diyarbakır kadayıfı nasıl yapılır? Burma kadayıfın püf noktaları ve tam ölçülü tarifiİLİŞKİLİ HABERDiyarbakır kadayıfı nasıl yapılır? Burma kadayıfın püf noktaları ve tam ölçülü tarifi

Üzeri sosu için krem peynir ve pudra şekeri iyice karıştırılır ve dolaba soğumaya bırakılır

Ekmeklerin üzerine sıcak vişne ve suyu dökülerek dolaba soğumaya bırakılır ve her iki malzeme soğuduktan sonra üzerine sosu ilave ederek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0