Poşe yumurta nedir ve nasıl yapılır? Poşe yumurtanın püf noktaları

Son dönemin yemek trendlerin biri olan poşe yumurta, adeta görenleri de yiyenleri de kendine mest ediyor. İster kahvaltıda isterseniz öğle yemeğinde yiyebileceğiniz poşe yumurta tam kıvamında yapılması çok önemlidir. Peki poşe yumurta nasıl yapılır? İşte en lezzetli poşe yumurta tarifi...

Poşe yumurta; çiğ yumurtanın kaynamakta olan su içine atılıp birkaç dakika sonra pişirilip sonrasında damak tadına göre ister sarımsaklı yoğurt ister salçalı sos ile servis edilerek hazırlanan bir yemektir. Poşe yumurta yapılışı, poşe tekniği kullanılarak kayısı kıvamında yumurtaların elde edilmesi sağlanan pişirme yöntemi olarak bilinmektedir.  Yağsız pişmesine rağmen oldukça lezzetli olan poşe yumurta, bu nedenle diyet listelerin de olmazsa olmazı.  Poşe ismi yabancı gelse bile, aslında Türk mutfağında bu pişirme tekniğinin uzun zamandır bir yeri bulunuyor. Poşe tekniği, Türk mutfağında çılbır yapılırken zaten kullanılıyor. Ancak günümüzde bu teknik spor yapanların ve sağlığına dikkat edenlerin gözdesi zira poşe yumurta yağsız pişiriliyor. 

Poşe yumurta, basit bir biçimde kabuksuz haşlanmış yumurta olarak tanımlanabilir. Görüntüsü de son derece güzel olan poşe yumurtayı bozmadan, dağıtmadan kıvamında pişirmek hiç kolay değildir. 

En kolay omlet nasıl yapılır? Peynirli omlet yapmanın püf noktaları İLİŞKİLİ HABEREn kolay omlet nasıl yapılır? Peynirli omlet yapmanın püf noktaları

Poşe yumurta,

Poşe yumurta,

POŞE YUMURTA TARİFİ:

MALZEMELER

Yumurta

Kaynar su

1 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı sirke

Yumurta-yı Hümayun nasıl yapılır? Yumurta-yı Hümayun içinde ne var?İLİŞKİLİ HABERYumurta-yı Hümayun nasıl yapılır? Yumurta-yı Hümayun içinde ne var?

Poşe yumurta

Poşe yumurta

YAPILIŞI

Öncelikle ocakta kaynayan suyun ine tuz ve sirkeyi ekleyin.

Yumurtaların dağılmaması için ayrı bir yerde kırın ve yavaşça ocaktaki kaynar suya bırakın.

Beyazlarının dağılmaması için suyu yumurtanın üzerine dökün sürekli kayısı kıvam için yaklaşık 4 dakika yeterli olacak.

Afiyet olsun...

Poşe yumurta

Poşe yumurta

Sahanda yumurta nasıl yapılır? Sahanda yumurtanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERSahanda yumurta nasıl yapılır? Sahanda yumurtanın püf noktaları

POŞE YUMURTA YAPIMININ PÜF NOKTALARI

  • -Poşe yumurta yapılırken dikkat edilecek ilk ve en önemli husus yumurtaların taze olmasıdır.
  • -Poşe yumurtaların pişirileceği suyun yeterli miktarda sirke ve tuz içermesine özellikle dikkat edilmelidir.

Poşe yumurta

Poşe yumurta

  • -Yumurtaların dağılmasını engellemek için yumurtaları direkt suyun içine kırmaktansa önce bir kasenin içine kırıp buradan kaynayan su içine yavaşça bırakılması tavsiye edilmektedir.
  • -Lezzetli ve başarılı bir poşe yumurta tarifi için suyun sıcaklığı da oldukça önemli bir etkendir. Suyun sıcaklığının 85 – 90 derece olması en ideal pişirmeyi sağlayacaktır.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0