Sahanda yumurta nasıl yapılır? Sahanda yumurtanın püf noktaları

Sabah kahvaltılarının en pratik çözümüdür yumurta tarifleri. Sahanda tereyağlı yumurtaya hayır diyen olamaz. Hele ki tadıyla, rengiyle kaliteli bir köy yumurtası bulduğunuzda; bir de nefasetli tereyağın aroması eklenince, ekmeğinizi banarak yemenin tadına doyulmaz. İşte kendi malzemelerinizle istediğiniz gibi zenginleştirebileceğiniz basit bir sahanda yumurta tarifi.

Sahanda yumurta veya göz yumurta, bir veya daha fazla yumurtanın kırılıp tavada kızartılmasıyla yapılan bir yemektir. Genellikle tavuk yumurtası kullanılır. Genellikle kahvaltıda tüketilen sahanda yumurtanın yapımında yumurtanın sarısının dağılmamasına özen gösterilir. Çoğunlukla sade olur. Ancak damak zevkine göre içerisine sucuk vs. ekleyebilirsiniz. Bakır sahan (tabak) içine konan tere yağ içine köy yumurtası konup üzeri bir başka sahan ile örtülerek kendi halinde pişmeye bırakılır. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi sahanda yumurtanın püf noktaları yazımızda. 

Poşe yumurta nedir ve nasıl yapılır? Poşe yumurtanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERPoşe yumurta nedir ve nasıl yapılır? Poşe yumurtanın püf noktaları

tereyağı bol yumurta tarifi

tereyağı bol yumurta tarifi

SAHANDA YUMURTA TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet yumurta
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber

Kavurmalı yumurta nasıl yapılır? Enfes kavurmalı yumurtanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERKavurmalı yumurta nasıl yapılır? Enfes kavurmalı yumurtanın püf noktaları

sucuklu yumurta

sucuklu yumurta

YAPILIŞI

Yapışmaz bir tavada tereyağını eritin. Eriyen yağa yumurtaları kırın. Kişi sayısına göre yumurta miktarını da arttırabilirsiniz.

Yumurtaların daha toplu olması için kırdıktan sonra bir kaşık ya da spatula yardımıyla yumurtaların beyazlarını biraz toparlamakta fayda var.  Üzerine tuzunu serpin.

köy yumurtası tarifi

köy yumurtası tarifi


Kısık ateşte pişmeye bırakın. Eğer yumurtayı çok pişmiş seviyorsanız bu aşamada tavanın kapağını kapatın. 

Yumurta istediğiniz kıvama gelince ocaktan alın. İsterseniz kenarları iyice kızarıp rengi değişene kadar bekletebilirsiniz, o şekilde de çok güzel oluyor.

Üzerine pul biber serpin. Dilerseniz karabiber veya sevdiğiniz başka baharatları serpebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

misafir 1 yıl önce

Yumurta kaç para olmuş? Tereyağ kaç para olmuş demiyor da gelmiş sahanda yumurta tarifi veriyor. Gözünüz körolmasın, bir defolup gidin yada susun artık.