En kolay kuzu incik nasıl yapılır? Kuzu incik pişirmenin püf noktası

Kuzu incik doğru yöntemlerle pişirildiği takdirde yumuşacık enfes bir yemek olabilir. İster özel günlerde isterseniz canınız çektiğinde muhteşem bir şekilde kuzu inciği pişirmek isterseniz kolay yöntemini deneyebilirsiniz. Türk mutfağında oldukça kullanılan lezzetler arasında yer alan kuzu incik tarifi ve malzemelerini sizler için hazırladık.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Kuzu incik kuzunun diz ve dirsek eklemi altı olan bölüme verilen isimdir. Kuzu inciği hem kuzu incik tandır olarak hem de kuzu incik haşlama olarak pişirebilirsiniz. Kuzunun en lezzetli yeri olan bu bölümle enfes yemekler yapıp damak tadınızı şenlendirebilirsiniz.  Kuzunun en lezzetli yerlerinden biri olan incikle, oldukça lezzetli ve eşsiz yemekler yapabilirsiniz.  Türk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan kuzu incik tarifi  yemeğini yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktalarından biri ise pişirme süresi. Arpacık soğan, domates, sivri biber, gibi malzemelerle hazırlanan kuzu incik, nasıl yapılır ve pişirilir? İşte, adım adım kuzu incik tarifi ve yapım aşamaları.

  • Et seçimine dikkat edin, Kasabınıza sinirlerinden ve yağlarından arındırmasını isteyin.
     
  •  Fırından fırına pişme süresi değişir, tavsiyemiz 2-2,5 saat tutarken arada çıkarıp kürdan ya da çöp şişle eti poşetin dışından kontrol etmelisiniz.
     
  • İçine koyduğunuz patatesleri oldukça iri doğrayın ki pişerken eriyip gitmesin.

     

KUZU İNCİK TARİFİ:

MALZEMELER

3 tane kuzu incik
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5 adet tane hallinde karabiber
1 adet soğan
1 çorba kaşığı limon
Dilediğiniz miktarda tuz

muhteşem kuzu incik

muhteşem kuzu incik

YAPILIŞI

İlk olarak kuzu incikleri iyice yıkayın, daha sonra kuzu incikleri karabiber limon ve yağ ile iyice harmanlayın.

Harmanlamış olduğunuz kuzu incikleri derin bir düdüklü tencerenin içerisine yerleştirin ve ardından içerisine bütün olarak soymuş olduğunuz soğanı ekleyin.

Düdüklünün kapağını kapatarak kuzu incikleri kısık ateşte pişirin.

patates ve kuzu incik

patates ve kuzu incik

Düdüklüden çıkan ilk seste tencerenin üzerinde yer alan pimi indirin; takriben bu şekilde 1 saat pişirmeye bırakın. 

1 saatin sonunda düdüklünüzün kapağı açılmaya müsait hale geldiğinde düdüklünüzü açarak kuzu inciğin salmış olduğu suyu etin üzerinde gezdirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0