Pırasa külü nedir ve pırasa külü nasıl yapılır? Mehmet Yalçınkaya pırasa külü tarifi

Geçtiğimiz günlerde Masterchef yarışmasında pırasadan yapılan kül konusu adeta sosyal medyanın gündemine düştü. Sağlıklı sebzelerden biri olan pırasadan elde edilen kül yemeklerin içerisine eklenerek bambaşka bir lezzete dönüşüyor. Peki pırasa külü nasıl yapılır?

Pırasa yılın her mevsiminde yetişen veya iki senede bir yetişen ve genellikle yaprakları için yetiştirilen bir bitkidir. Bazı ülkelerde, tipik olarak salata, hamburger, "taco" ve daha birçok yiyecekte soğuk ve çiğ olarak yenir. Masterchef yarışmasının sunuculuğunu yapan aynı zamanda dünyaca ünlü şef Mehmet Yalçınkaya pırasan muhteşem bir kül yapıyor. Bu kül, yiyeceklere acı, dumanlı bir tat vermek için kullanılır ve aynı zamanda yaşlanmanın ilk birkaç günü için peynirin istenmeyen küf ve bakterilere karşı korunmasına da yardımcı olur. Ayrıca, peynirin pH yüzeyini değiştirir. Genellikle dünyanın dört bir yanındaki şefler tarafından eşsiz lezzet ve sürdürülebilir bir çaba sarf etmek için kullanılır. Pırasa külü et yemeklerinin yanına çok yakışan bir garnitür. Adı üzerinde pırasanın hafifçe yakılarak ufalanmasıyla elde ediliyor. Sizlere bugün pırasa külünün tarifini veriyoruz.

Wok tava nedir, nasıl kullanılır? Wok tava özellikleri nelerdirİLİŞKİLİ HABERWok tava nedir, nasıl kullanılır? Wok tava özellikleri nelerdir

PIRASA KÜLÜ TARİFİ:

MALZEMELER

2 dal pırasa
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Tuz

YAPILIŞI

Pırasaların beyaz kısımlarını kesip yeşil parçalarını kenara alın.

Beyaz parçaların en dış katmanlarını kesip elinizle açarak tepsiye yerleştirin.

Üzerine zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ilave ettiğiniz pırasaları kızarıp kuruyana kadar fırınlayın.

Ardından fırından çıkarıp ufalayın ve et yemeklerinin yanında servis edin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0