Wok tava nedir? Wok tava nasıl kullanılır? Wok tava özellikleri nelerdir

Mutfakların vazgeçilmez gereçlerinden biri haline olan wok tava son zamanlarda en çok beğenilen tavalardan bir oldu. Yemeklerin daha lezzetli olmasını sağlayan wok tavanın ne olduğu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki wok tava nedir, nasıl kullanılır? İşte wok tava hakkında tüm merak edilenler:

Wok, başta Çin mutfağında olmak üzere Uzak Doğu ülkelerinin mutfaklarında yemek pişirmek için kullanılan tava olarak biliniyor. Özellikle Masterchef'te sıklıkla görmeye başladığımız wok tavalar derin görünüme sahiptir. Ayrıca tabanı dar olup kenarlara doğru genişleyen bir kesime sahiptir. Bu özel tasarımı sayesinde yemekleri harlı ateşte etrafa sıçratmadan pişirme imkanı sunar. Aynı zamanda sıvıların hızlı bir şekilde buharlaşmasını, ısının en iyi şekilde iletilip yayılmasını sağladığından son derece de fonksiyonel bir tavadır. 1000 yıllık bir geçmişi olan wok tavalar günümüzde bizim mutfaklarımızda da yerini aldı. Çin'in geleneksel tavası olan wok ile yemekler az yağ kullanılarak, yüksek ateşte, sürekli karıştırılarak ve kısa sürede pişirilir. İşte wok tava ile ilgili bilinmeyenler...

Evde hamburger yaparken yapılan hatalarİLİŞKİLİ HABEREvde hamburger yaparken yapılan hatalar

wok tava nedir

wok tava nedir

WOK TAVA NEDİR?

Wok tavalar, yuvarlak tabanlıdır ve demirden yapılmış olan en kullanışlı araç gereçlerden biridir. Bugün piyasada kolayca bulabileceğimiz her türlü yapıda wok tavalar var. İsteğimize göre bakır, alüminyum ya da paslanmaz çelik wok tavaları mağazalardan satın alabilirsiniz. Wok tavalarda en kullanışlı olan ise orjinal olan yani çelik won tavalardır. 

wok tava nasıl kullanılır

wok tava nasıl kullanılır

WOK TAVANIN ÖZELLİKLERİ 

  • Wok tava en önemli özelliklerden biri yanmaz ve yapışmaz bir tava olmasıdır. 
  • Yemekler wok tavada az yağ kullanılarak, yüksek ateşte, sürekli karıştırılarak ve kısa sürede pişirilir. 
  • Wokun en önemli özelliklerinden biri tüm mutfak araç gereçlerinin yerine kullanılabiliyor olmasıdır.
  • İç bükey kısmı ve küçük tabanı sayesinde mükemmel yemekler pişirmemize yardım eder.

Çiğ köftenin kaliteli olup olmadığı nasıl anlaşılır? Çiğ köfte yerken bunlara dikkat! İLİŞKİLİ HABERÇiğ köftenin kaliteli olup olmadığı nasıl anlaşılır? Çiğ köfte yerken bunlara dikkat!

wok tava özellikleri

wok tava özellikleri

  • Wok tavanın tabanının küçük olması, daha az yağ kullanmanızı sağlar.
  • Wok tavada yapılan yemekleri kolaylıkla usta şefler gibi savurma hareketini yaparak  karıştırabilir, yiyeceklerin eşit şekilde pişmesini sağlayabiliriz. 
  • Wok tavanın bir diğer özelliklerinde bir de derin kenarları sayesinde, yemek taşmadan ve dökülmeden kolayca pişirme imkanı sunuyor.
  • Wok tavanın kullanımı rahat ve pratiktir.

  • - Yüksek ısıya dayanıklı olan bu tavaların kullanımı da oldukça pratiktir. 
  • Özel tasarımları sayesinde tavalar kolayca tutabilir ve taşıyabilirsiniz. 
  • Wok tava kaliteli malzemelerden üretildiği için paslanmaz ve bu yüzden sağlığa zararlı kimyasal maddeler içermez.
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0