Evde hamburger yaparken yapılan hatalar! Hamburger yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalar

Son dönemde oldukça popüler olan ve lezzetiyle damaklarda enfes tat bırakan hamburgeri evde kolayca yapabilirsiniz. Restoranda yediğiniz kadar lezzetli bir hamburger yapmak için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var. Hamburger yapımında hata yapmamak için haberimizin içeriğine göz atmayı unutmayın!

Hamburger tüm dünyada yediden yetmişe herkesin çok sevdiği bir lezzettir. Özellikle son dönemde peş peşe açılan gurme burgerciler sayesinde farklı bakış açısıyla baktığımız hamburger çeşitlerini evde kolayca yapabilirsiniz. Onları ızgarada veya ocakta pişirmek için dikkat etmeniz gereken birkaç detay bulunuyor.  Dışarda adım başı rastlayacağınız hamburgerler belirli fiyat aralığında bulunuyor. Hamburger hilelerini biliyorsanız restoranda yediğiniz hamburgerden daha lezzetlisini evde yapabilirsiniz. Evde hamburger yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları:

evde hamburger nasıl yapılır

evde hamburger nasıl yapılır

EVDE HAMBURGER YAPARKEN BAZI PÜF NOKTALARI

- Evde hamburger yapmanın en büyük sırrı köftesinde saklıdır. Köfteyi hazır almak yerine kendiniz kıymayla yapmanız hamburgere artı lezzet katacaktır. En önemli detaylardan biri de hamburger köftesini ızgarada ya da tavada pişirmeden önce etin oda sıcaklığına gelmesi sağlamak olacaktır. 

Hazır hamburger köftesi almak yerine evde hazırlayacağınız hamburger  ekmeği çok daha lezzetli olacaktır.

Hamburger köftesi yaparken çok yağlı veya yağsız et tercih etmek yapılan hatalardan birisidir. Hamburger köftesinin kıyması %30 oranında yağlı olmalı ve iyice yoğurulmalıdır. 

En kolay hamburger köftesi nasıl yapılır? Hamburger köftesinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay hamburger köftesi nasıl yapılır? Hamburger köftesinin püf noktaları

hamburger yapmanın püf noktaları

hamburger yapmanın püf noktaları

Hamburger köftesinde bu da yapılan hatalardan biri kıyması tutsun diye yumurta veya ekmek kırıntısı kullanmasıdır. Köfte için herhangi bir bağlayıcı bir malzeme kullanmanıza gerek yok.

Evde kolay hamburger ekmeği nasıl yapılır? Hamburger ekmeği tarifiİLİŞKİLİ HABEREvde kolay hamburger ekmeği nasıl yapılır? Hamburger ekmeği tarifi

- Baharatı az kullanmakta hamburgeri lezzetsiz yapar. Gerektiği kadar baharatı koymayı ihmal etmeyin.

Köfte hamburgeri yaparken sofra tuzu kullanmak yerine kaya tuzu kullanmayı deneyin. Aradaki lezzet farkını hemen fark edeceksiniz.

Köfteleri şekillendirirken unutulmaması gereken en önemli noktadır. Bu nedenle çiğ iken normal gelen boyut pişince oldukça ufak gözükecek.

hamburger köftesi nasıl yapılır

hamburger köftesi nasıl yapılır

 Hamburger köftesini pişirirken köftenin üzerine bastırmayın. Köftenin üzerine bastırmanız demek içerisinde bulunan malzemelerin suyunu salması demektir. 

Hamburger yaparken kullandığınız et kadar kullanılan ekmekte büyük önem taşıyor. Hamburger ekmeği seçerken yumuşak ve içi hamurlu ekmekler en doğru tercih.

hamburger köftesi tavada nasıl pişirilir

hamburger köftesi tavada nasıl pişirilir

Ekmek içinde malzemeleri birleştirirken yapılan hatalardan biri ise ekmeğin üstüne direkt köfteyi koymak. Ne olursa olsun önce marul sonra köfte koyulmalı.

Hamburgeri yaparken canınızın istediği her şeyden kullanmakta yapılan hatalardan birisi. Bol malzemeli hamburger karışık kumpire benzer.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

yuscin 3 yıl önce

Hamburgerde yapılan en büyük hata etlerin vürüssüz olması. Malum hamburger deyince etlerin virülü olması lazım o zaman tadı çıkıyor. İspatı büyük hamburger firmalarının etleri. Hemde tescilli vürüslü oldukları. Yiyebilene afiyet olsun. Bizim missss gibi tükrük köftemizi merdiven altı deyip ortadan kaldırdılar yerine buyurun hamburgeriniz.