Çiğ köftenin kaliteli olup olmadığı nasıl anlaşılır? Çiğ köfte yerken bunlara dikkat!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin vazgeçilmez lezzeti olan çiğ köfte yapımı yöreden yöreye değişmektedir. Ünü dünyayı sarmış olan çiğ köfte etli ve etsiz olarak yapılmaktadır. Çok lezzetli olan çiğ köftenin kaliteli olup olmadığı nasıl anlaşılır, Ömer ustanın anlatımıyla lezzetli ve kaliteli çiğ köfte nasıl yapılır? İşte çiğ köfte ile ilgili tüm merak edilenler:

Ülkemizin geleneksel lezzetlerinden olan çiğ köfte acı sevenler için sadece bir yiyecek değil aynı zamanda tutku haline gelmiştir. Saymakla bitmeye faydalarının yanı sıra, yapımında kullanılan malzemeler düşünüldüğünde aynı zamanda mükemmel bir yiyecek olduğunu söylemek mümkün. Bu karşı konulamaz çiğ köftenin geçmişi 4.000 yıl öncesine dayanıyor. Başta Adıyaman ve Şanlıurfa olmak üzere çevre illerde yoğun olarak tüketilen çiğ köfte, her ustanın elinde farklı şekilde yoğruluyor. Çiğ köfte, 'Adıyaman'ın mı yoksa Şanlıurfa'nın mı?' tartışması ise etli yoğurulan çiğ köftenin Şanlıurfa'ya, etsiz yoğrulan çiğ köftenin ise Adıyaman'a ait olduğunun tescillenmesi ile sona erdi. Türkiye'nin hemen hemen her ilinde herkesin severek yediği çiğ köftenin kaliteli olup olmadığını anlamanın yollarını nelerdir? Meşhur çiğ köfteci Ömer Usta yasemin.com muhabiri Müge Çakmak ile beraber enfes bir çiğ köfte hazırlayarak kaliteli çiğ köftenin püf noktalarından bahsetti. Sağlıklı ve kaliteli çiğ köftenin tarifini verdi ve hilelere karşı uyardı. 

LEZZETLİ ÇİĞ KÖFTE NASIL YAPILIR?

Baklavanın sahtesi nasıl anlaşılır? Baklava satın alırken dikkat etmeniz gerekenler nelerdirİLİŞKİLİ HABERBaklavanın sahtesi nasıl anlaşılır? Baklava satın alırken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 22

İşte öyle 1 yıl önce

Hiç yemeyin. Ben şahsen hiç sevmedim. 58 senedir yemiyorum bana bir şey olmadı. :))))))

çiğköfteci nuri 1 yıl önce

hayır hayır asıl yeri gaziosmanpaşa hürriyet mahallesidir.

Ahmet 1 yıl önce

Kameramanlar alışmış konuşanı çekmeye, burada da aynı. Usta iş yapıyor kamera yapılanı göstermesi gerekirken sunucu ve ustanın diyaloğunu gösteriyor. Biraz daha dikkat lütfen..

Gırgır 1 yıl önce

Urfa geceleri denince akla çiğ köfte geceleri gelir, tamam doğu bölgesinde güzel yapan şehirler olabilir ama urfanındır çiğ köfte, orijinal çiğ köfte etli olandır ama etli olanı ne sebeptir çoğu kişi bilmez yasaklanmıştır, orijinal çiğ köfteyi alışkın olmayan kolay kolay tadamaz, Gaziantep çık aradan senin çiğ köfteyle alakan yok,

Toplam 1 beğeni

Gırgır 1 yıl önce

Ne Trabzonu ya, Samsundur

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun