Tekir balığı nasıl pişer? Fırında tekir nasıl pişirilir? En kolay tekir balığı pişirme

Tekir genellikle tavası yapılan bir balıktır. Ancak fırında da aynı oranda nefis olur. Sizler de sağlıklı bir balık pişirmek istiyorsanız tekir balığını fırında pişirme yöntemiyle yapabilirsiniz. Peki fırında tekir balığı nasıl yapılır? İşte tarifi:

Kırmızı ve pembemsi bir vücudu olan tekir balıklarının, tıpkı kediler gibi bıyıkları vardır. Beslenmelerini de bu bıyıklar yardımıyla gerçekleştirirler. Diğer balıklarda önerilen buğulama yerine, tekir balığında kağıt kebabı usulü pişirme en ideal olanıdır. Barbunya balığı ile sık sık karıştırılan tekir balığı, tropikal denizlerin balığıdır. Omega 3 ve balık yağı bakımından oldukça zengin olan tekir balığı, kalp rahatsızlıkları için birebirdir. Haftada iki gün balık tüketmek, kalp krizi riskini ciddi oranda düşürür.  Diyabet hastalığı için sağlıklı besinlerden biri de balıktır. Elbette her balık çok faydalıdır ancak tekir balığı içinde bulundurduğu besin değeri ile öncelikliler arasındadır. Bu faydalı balığı pişirmek isterseniz yazımızı inceleyebilirsiniz.

TEKİR BALIĞININ BARBUNDAN FARKI NEDİR?

Tekir ile barbunun yani Mullus barbatus'un farkı genellikle burun kısmında ortaya çıkıyor. Baş büyüklükleri ve gözlerinin yeri de farklı olan tekirin gözünün altında 2 adet pul bulunuyor. Bu sayı barbunda 3.

Tekir balığının faydaları nelerdir? Kanserli hücrelere karşı bağışıklık sistemini güçlendirir!İLİŞKİLİ HABERTekir balığının faydaları nelerdir? Kanserli hücrelere karşı bağışıklık sistemini güçlendirir!

FIRINDA TEKİR TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram tekir balığı
Zeytinyağı
Yeteri kadar mısır unu
10 dal taze soğan
Tuz

Tekir balığı nasıl temizlenir? Balık ayıklamanın pratik yöntemiİLİŞKİLİ HABERTekir balığı nasıl temizlenir? Balık ayıklamanın pratik yöntemi

YAPILIŞI

Temiz bir buzdolabı poşetine mısır unu ve tuzu alıp karıştırın.

İçine balıkları atıp poşeti sallayarak balıkların unlanmasını sağlayın.

Fazla ununu silkeleyin. Tüm balıkları aynı şekilde hazırlayıp ayçiçeği yağı ile yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında balıklar kızarıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

Temizlenip, yıkanmış ve kurutulmuş taze soğanları bir fırça yardımıyla zeytinyağı ile hafifçe yağlayın.

Sıcak ızgara üzerinde her iki tarafını da yaklaşık 5 dakika pişirin.

Balıkları servis tabağına alıp ızgara soğan ve dilimlenmiş limonla birlikte servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0