Tekir balığı nasıl temizlenir? Balık ayıklamanın pratik yöntemi

Omega 3 bakımından zengin olan tekir balığı, kalp rahatsızlıkları için fayda sağlayan bir balık çeşididir. Kırmızımsı rengi ile genelde barbun ile karıştırılır. Hem lezzetli hem besleyici bu balık nasıl temizlenir? Tekir balığını ayıklamanın en pratik yöntemi nelerdir? İşte, tekir balığı ayıklamanın yöntemi...

Akdeniz ve Ege'de görülen Tekir Balığı, bıyıklı bir balıktır. Bıyıkları sayesinde beslenmektedir. Bıyıklarından dolayı kediye benzetilen ve bu nedenle Türkçe'de tekir diye anılan Mullus Surmuletus'un pembe-kırmızı gövdesi, kolayca dökülen pullarla kaplıdır. Ayrıca başından kuyruğuna doğru uzanan kırmızı şeritler de bu balığın ayırt edici özellikleri arasında yer alır. Hem omega hem de kalsiyum yönünden zengin olan bu balık, iki haftada bir tüketilmelidir. Kemik erimesi ve kalp krizinin önüne geçen Tekir de diğer balıklar gibi antikanserojen değerlerinden dolayı tüm kanser türleriyle mücadele edebilir. Peki, tekir nasıl temizlenmeli? Tekir balığını ayıklamanın kolay ve pratik yöntemi nedir? Yanıtları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

Palamut balığı nasıl temizlenir? Palamut balığını ayıklama yöntemleriİLİŞKİLİ HABERPalamut balığı nasıl temizlenir? Palamut balığını ayıklama yöntemleri

Tekir balığı nasıl temizlenir?

Tekir balığı nasıl temizlenir?

TEKİR BALIĞI NASIL AYIKLANIR?

Öncelikle pullarını ayıklama yapmanız gerekmektedir. Pullarını tıraşlama yöntemiyle temizleyin.

Tekir balığı nasıl ayıklanır

Tekir balığı nasıl ayıklanır

İçinin temiz şekilde alınması siyah lekelerin temizlemesine özen gösterin. Kanın çıkması beklenmeyeceğinden yalnızca içini ayıklamanız yeterli olacaktır.

Tekir balığı temizlemenin yöntemleri

Tekir balığı temizlemenin yöntemleri

Baş kısmı kesilmeden pişeceği için kulağının atılması gerekiyor. Aksi halde tadında lezzet kaybı olacaktır ve acımsı bir tat alabilirsiniz.

Pişirmeden önce lezzeti ve kıvamı için mutlaka tuzlayıp 20 veya 25 dakika kadar dolapta bekletin.

Balık hayvarı nasıl çıkartılır

Balık hayvarı nasıl çıkartılır

BALIK HAVYARI SEVENLER İÇİN;

Tekir balığının içerisinde havyar bulunuyorsa kenara ayırıp ayrıca havyarı pişirebilirsiniz. Veya ezilmiş havyarı doğal yağlar karışımı ile yüz maskesi olarak yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Tekir balığını fırında pişirme

Tekir balığını fırında pişirme

BİR YORUM YAPIN 0