Dil balığı nasıl pişirilir? En kolay dil balığı pişirme yöntemi! Dil balığının faydaları neler

Denizin en lezzetli balıklarından biri olan ve kokusuz olmasıyla bilinen dil balığı damaklarda iz bırakıyor. Eti bembeyaz, tadı ise yumurtayı andıran dil balığını evde fırında kolayca pişirebilirsiniz. Kılçıksız olmasıyla kolayca temizlenebilen dil balığını mutlaka hazırladığımız fırında yöntemiyle pişirmelisiniz.

Dil balığı alışılmışın dışında kalan görünüme sahip bir tür balıktır. Üzerinde kaygan bir jeli olan ve yassı olan dil balığı, neredeyse yok denecek kadar az kılçığa sahiptir. Sonbahar ve kış mevsiminde balık yemeği sevenlerin müptelası olacağı dil balığı, Ege ve Akdeniz kıyılarında avı oldukça yaygındır. Vücudun ihtiyacı olan protein, A, B, K vitaminleri ve omega-3 yağ asitleri dil balığının içerisinde fazlasıyla mevcuttur. Uzmanlar dil balığı besin değeri konusunda epeyce araştırma yaptıktan sonra ortalama bir değere ulaşmışlardır. Ortalama 100 gramlık bir porsiyonda 98 kalori bulunduğunu söylemektedirler. Düzenli tüketildiğinde, çocuklarda ve yaşlılarda omega 3 oranını yükselten dil balığı, cilde yumuşaklık veren mucizevi özelliğinden dolayı ciltte oluşan çatlakların onarılmasında etkili bir devadır.

Ahtapot evde nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir? En kolay ahtapot pişirme tekniğiİLİŞKİLİ HABERAhtapot evde nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir? En kolay ahtapot pişirme tekniği

  • Çocuklarda ve yetişkinlerde, bağışıklık sisteminin güçlü kalması için doktor tavsiyelerine de uyarak haftada 2-3 kez balık tüketmenin faydaları saymakla bitmez. Yukarıdan bakıldığında dile benzeyen şekli ile adını alan dil balığı hücre yenileyici özelliği sayesinde, özellikle de bağırsaklarda oluşan yaraların iyileşmesinde hızlandırıcı bir özelliğe sahiptir.

Istakoz nasıl temizlenir? En kolay Istakoz pişirme teknikleri! Istakozun faydaları neler?İLİŞKİLİ HABERIstakoz nasıl temizlenir? En kolay Istakoz pişirme teknikleri! Istakozun faydaları neler?

FIRINDA DİL BALIĞI TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet dil balığı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 dilim limon
Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için;

1 tatlı kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Balığın deri ve kılçık kısımlarını alın.

Ardından fileto yaptığınız dil balığını bol suda yıkayıp fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

Kabuğunu soyduğunuz sarımsağı ince ince dilimleyin.

Zeytinyağı ilavesiyle karıştırın.

Fileto dil balığını tuzlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.

Sarımsaklı zeytinyağını üzerine sürüp bir dilim limon yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Kısık ateşte erittiğiniz tereyağını servis tabağına aldığınız dil balığı üzerine gezdirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0