En kolay kırlangıç balığı çorbası nasıl yapılır? Kırlangıç balığından çorba tarifi

Mevsimin en lezzetli balıklarıyla tadına doyum olmayan şifalı bir kırlangıç balığı çorbası pişirmek ister misiniz? Hem kıvamında hem de vitaminleri ölmeden balık çorbası hazırlamak isterseniz mutlaka hazırladığımız tarifi deneyebilirsiniz.

Denizlerden sofralarımıza taşınan en güzel, en faydalı yiyeceklerin başında balıklar geliyor. Mevsiminde tüketilen her balığın bünyemize faydalarını geçirmek isterseniz çorba olarak da tüketebilirsiniz. Oldukça lezzetli bir balık olan kırlangıç çorba, yahni, köfte, buğulama dışında fırında, tavada veya ızgarada pişirilebilir. Genelde kuyruk, baş ve gövde olarak üç kısma bölünen kırlangıç balığı fırında bütün halinde hazırlanır.  Çorbanın içerisinde baharatların nefis aroması, sebzelerin faydası ve lezzeti de var. İçine son aşamada terbiye de ilave ederek lezzetine lezzet katabilirsiniz. Farklı aromatik otlar da bu tarife çok yakışacaktır. Evde kırlangıç balığı çorbası nasıl yapılır? Tarifi yazımızda. 

Hamsi çorbası nedir ve hamsi çorbası nasıl yapılır? En kolay hamsi çorbasıİLİŞKİLİ HABERHamsi çorbası nedir ve hamsi çorbası nasıl yapılır? En kolay hamsi çorbası

KIRLANGIÇ BALIĞI ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

Balıkların ön haşlaması için;

3 adet küçük kırlangıç balığı (temizlenmiş)
2 çorba kaşığı sirke
Yarım limon suyu
Bir miktar tuz

Çorba için;

2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 tane havuç
1 tane patates
Tereyağı
Dereotu
Maydanoz

Terbiyesi için;

3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı su

En kolay balık çorbası nasıl yapılır? Evde balık çorbası yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay balık çorbası nasıl yapılır? Evde balık çorbası yapmanın püf noktaları

Balıkla yapılan en kolay tarifler! Hem fırında hem tavada balık tarifleriİLİŞKİLİ HABERBalıkla yapılan en kolay tarifler! Hem fırında hem tavada balık tarifleri

YAPILIŞI

Öncelikle bir tencereye suyu koyun. İçerisine temizlenmiş ve yıkanmış balıkları ilave edip, sirke, limon suyu ve tuz eklenip kaynatın.

Kaynamaya başladıktan 7 dakika sonra balıklar sudan alın. 

Balıkların soğuması beklenirken soğan, sarımsak yemeklik olacak şekilde doğrayın.

Havuç ve patates küp küp ama çok minik şekilde doğrayın.

Dereotu ve maydanozda kıyılıp hazır hale getirin.

Soğuyan balıkların kılçıkları dikkatli bir şekilde ayıklayın.

Tereyağı eritilip içine soğan ve sarımsaklar katın ve kavurun.

Ardından havuç ekleyin,  en son patatesler.

Hepsi iyice sotelenince balıkları haşladığınız, süzdüğünüz su üzerine ekleyin. Hemen ardından ayıklanan balıkları ilave edin.

Kaynamaya başlayınca terbiyesi yapılıp süzgeçten geçirilerek dökün.

En son maydanoz ve dereotu ekleyin.

Servis ederken de sirkeli sarımsak yapıp içine koyup servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0