Yenilebilir altın nedir ve Yenilebilir altın nasıl kullanılır? Yenilebilir altın nasıl yapılır

Günümüzde en çok lüks et restoranın sahibi Nusret'in kullandığı yenilebilir altın ve altın tozu herkesin merak ettiği bir madde haline geldi. Özellikle ağızda bıraktığı tat merak edilen yenilebilir altınla ilgili tüm detayları sizler için araştırdık.

Değerli maden türlerinden biri olarak yatırımcıların gözdesi olan altının yenilebilir olduğunu ilk kez duyanlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Yapılan araştırmalara göre altın yemek tamamen güvenli. Hatta bilim adamları her gün 0,2 gr altın yemenin vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olduğunu söylüyor. Tarihi çok eskilere, Mısır firavunları dönemine kadar dayanan yenilebilir altın veya altın tozu yenilebilen altın türleridir. Japonlar başta olmak üzere çeşitli Uzakdoğu ülkelerinde de yaprak altının yüzyıllar boyunca yiyecek ve içeceklerde, hatta bazı hastalıkların tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir. Yaprak altının Avrupa’ya gelişi 16’ıncı yüzyılın ortalarına denk gelmektedir. Altın tüketimi Avrupa’da bir anda yaygınlaşmış. Buna karşılık altın kaynaklarının tükenmemesi için bir öğünde en fazla 2 tabakta kullanılması yönünde kısıtlamalar getirilmiştir. Altın, antienflamatuar özelliğe sahiptir. Bu nedenle 1929 yılından bu yana altın bileşimleri romatoid artrit tedavisinde kullanılan bazı ilaçlara katılmıştır. Son yıllarda yapılan çalışmalarda ise altın bileşimlerinin potansiyel HIV virüslerine karşı ve bazı kanser türlerinin tedavisinde faydalı olduğu ortaya konmuştur.

Günümüzde altın tozu ve altın yaprağı, Avrupa ve Amerika başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde tüketilmektedir.

YENİLEBİLİR ALTIN YAPRAKLARI VE TOZU NASIL KULLANILIR?

Fransa ve İtalya’da ise özel yemekler altın tozlarıyla süslenir. Yılbaşı gibi özel günlerde servis edilen meyveler altın yaprakları ve tozuyla kaplanır. Japonya’da altın yaprağıyla yapılan saki ve sushiler ihtişam ve gücü ifade eder. Ayrıca yeni yıla girerken altın yaprağı tüketmenin şans getireceğini inanılmaktadır.

YENİLEBİLİR ALTIN NASIL YAPILIR? 

- Yenilebilir altın gerçek altından elde edilmektedir.

- Piyasada genellikle yaprak altın ve altın tozu olarak anılır.

- Yenilebilir altının hazırlanması için bazı özel aletlere ihtiyaç duyulur.

- Altın bu özel aletlerle çeşitli işlemlerden geçirilerek inceltilir.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0