Pumpkin Spice Latte nasıl yapılır?  Pumpkin Spice Latte içinde ne var?

Sonbaharın meşhur içeceklerinden biri olan "Pumpkin spice latte" tadı ve lezzetli aroması ile birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Evde yapımı da oldukça kolay olan pumpkin spice latte püf noktaları ve yapılışıyla kolaylık sağlıyor. Hadi gelin pumpkin spice latte nasıl yapılır içerisinde neler var adım adım bakalım.

Sonbaharın simge içeceklerinden biri olan pumpkin spice latte, bu dönemde yapılışı ve tadı ile sonbahara damgasını vuruyor. Görünüşü ile merak edilen aroması ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakan pumpkin spice latte, balkabağı turtası baharatı ile  son dokunuşunu yapıyor. Malzemeleri ile de kolaylık sağlayan pumpkin spice latte, yumuşak içimi ile içleri ısıtıyor. Peki "pumpkin spice latte"yi evde nasıl yapa biliriz? Bu sorunun cevabı adım adım yazımızın detaylarında yer alıyor. Hadi gelin pumpkin spice latte nasıl yapılır öğrenelim!

Pumpkin Spice Latte tarifi

Pumpkin Spice Latte tarifi

Evde cappuccino nasıl yapılır? Cappuccino yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREvde cappuccino nasıl yapılır? Cappuccino yapmanın püf noktaları

  • Kabak turtası olarak da bilinen balkabağı turtası baharatı, genellikle balkabağı turtasında bir bileşen olarak kullanılan bir Amerikan baharat karışımıdır. Balkabağı turtası baharatı, İngiliz ve Commonwealth karışık baharatına benzer.

Pumpkin Spice Latte tarifi

Pumpkin Spice Latte tarifi

PUMPKİN SPİCE LATTE TARİFİ:

MALZEMELER

1 yemek kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
Yarım çay kaşığı toz karanfil
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
Yarım çay kaşığı yenibahar 

Latte için;

2 yemek kaşığı bal kabağı püresi
Yarım çay kaşığı pumpkin spice
2 yemek kaşığı esmer toz şeker
2 yemek kaşığı vanilya esansı
2 su bardağı süt
Yarım çay bardağı espresso

Servis için;

Çırpılmış krema
Yarım çay kaşığı pumpkin spice

YAPILIŞI

Pumpkin spice için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın.

Latte için, bal kabağı püresi, pumpkin spice karışımını bir sos tenceresine alın.

Yaklaşık iki dakika sürekli karıştırarak pişirin. Esmer toz şekeri ilave edin ve şeker tamamen eriyip şurup kıvamına gelinceye kadar pişirmeye devam edin. 

Vanilya esansı ve sütü ayrı bir tencerede ısıtıp balkabaklı karışıma ekleyin.

Karışımı blenderdan geçirip hazırladığınız kahveyi ekleyin ve servis bardaklarına paylaştırın. 

Üzerini çırpılmış krema ve kalan pumpkin spice baharatı ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0