Balık kemiklerinden su nasıl yapılır? Enfes balık kemik suyu yapımı

Kış aylarında yeterli vitamin ve minerali almak için sofralarımızda ağırladığımız balık, vazgeçilmez lezzetlerimizden birisidir. Tüketmekten sıkılmadığımız balığı farklı bir versiyonla denemek ister misiniz? Hadi gelin enfes balık kemik suyu nasıl yapılır birlikte bakalım.

Balık, yeterli ve dengeli beslenmenin bir parçası olarak mutlaka tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor. Omega-3 yağ asitleri, D vitamini ve selenyum içermesi, protein açısından zengin ve doymuş yağ içeriğinin düşük olması balık ve deniz ürünlerini çok daha değerli hale getiriyor. Sindirim ve bağışıklık sistemine faydaları dışında cilde ve eklemlere kadar sayamadığımız birçok mucizevi etkileri olan balığın, suyu da tam bir şifa kaynağı olarak tanımlanabilir. Balık ve balık kemik suyu, büyük bir vitamin deposudur. A ve D, fosfor, magnezyum, selenyum, çinko ve iyot olmak üzere, vitamin ve mineral kaynağıdır. Balık; demir ve çinko gibi vücut için çok önemli olan iki mineralden son derece zengindir. Balık kemiklerinden elde edilen suyla da muhteşem çorbalar yapabilirsiniz.

En kolay balık çorbası nasıl yapılır? Evde balık çorbası yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay balık çorbası nasıl yapılır? Evde balık çorbası yapmanın püf noktaları

BALIK KEMİKLERİNDEN SU TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram balık kafası, kuyruğu ve kemikleri
2 diş sarımsak
1 tane soğan
1 tane havuç
1 tane kereviz
Yarım demet maydanoz
1 kahve fincanı sirke veya limon suyu
8-10 su bardağı su
İsteğe göre tuz ve tane karabiber

YAPILIŞI

Tencereye ayıklanmış olan balık kafaları, kuyruk ve kemiklerini koyun. Soğanı, kerevizi ve havucu doğrayın ve tencereye ekleyin.

Daha sonra kereviz sapları, limon suyu veya sirkeyi, sarımsakları ve maydanoz yapraklarını ilave edin.

Baharatları da ekledikten sonra 8-10 bardak soğuk su ekleyerek tencerenin ağzı açık bir şekilde orta ateşte ocağa koyup 45 dakika kadar kaynatın.

Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra süzün ve kullanıma hazır hale getirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0