En kolay Margarita pizza nasıl yapılır? Margarita yapmanın püf noktaları

İtalyan mutfağının özgün lezzetleri arasında yer alan margarita pizza, sadece peynir ile hazırlanır. Ek olarak fesleğen, sarımsak ve sos kullanılabilir. Sosis, sucuk, tavuk eti ve kuşbaşı gibi malzemelere yer verilmez. Bu nedenle vejetaryen menüleri için de uygun bir pizzadır. Peki, evde margarita pizza nasıl yapılır? İşte tarifi:

1890’larda Kral Umberto ve Kraliçe Margherita, zamanın ünlü pizza ustası Raffaele Esposito’yu ziyaretleri esnasında ikram ettiği üç renkli (fesleğen-yeşil, mozzarella-beyaz ve domates sosu-kırmızı) pizza karşısında büyüleniyor. Aynı zamanda İtalya bayrağının üç rengini simgeleyen bu pizza kralın buyruğu üzerine kraliçeye ithaf edilerek, “Margherita” adını alıyor. Geçmişten günümüze kadar tarifi değişmeden yapılan bu pizza adeta damaklarınızda iz bırakacak. İngiltere kraliçesi Margarita’ya yapılan bu pizzayı siz de evinizde denemeye ne dersiniz? Tam kıvamında Margarita pizza hazırlamak isterseniz yazımızı inceleyebilirsiniz.

  • Hazırladığınız pizza hamuru artarsa, streç film ile sarıp buzdolabında bekletebilirsiniz.
     
  • Pizza tabanında yanıklar oluşmaması için, pizza hamurunu çok fazla unlamayın.
     
  • Hamuru ilk olarak elinizle açın. Ardından merdane yardımıyla büyütün.
     
  • Pizza tabanına, ev yapımı pizza sosu dökün ve yayın.
     

Anne usulü muhteşem pizza nasıl yapılır? En kolay anne usulü pizza tarifiİLİŞKİLİ HABERAnne usulü muhteşem pizza nasıl yapılır? En kolay anne usulü pizza tarifi

MARGARİTA TARİFİ:

MALZEMELER

1 ölçü pizza hamuru
1 ölçü sos
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
5 domates
1 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
1 tatlı kaşığı balzamik sirke
3/4 su bardağı kıyılmış fesleğen
Tuz
Karabiber

Pizza hamuru nasıl yapılır? Orjinal pizza hamuru yapmanın püf noktasıİLİŞKİLİ HABERPizza hamuru nasıl yapılır? Orjinal pizza hamuru yapmanın püf noktası

YAPILIŞI

Domatesleri yıkayıp ince dilimleyin. Üzerine sirke, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın.

Hamuru yuvarlak açıp yağlı kağıt üzerine alın. Sosu üzerine sürün. Mozarella peynirini üzerine yayın.

Domatesli karışımı da üzerine sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.

Doğranmış fesleğen serpiştirip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0