Kuzu sırtı nasıl pişirilir? Kuzu sırtı yemeği ve malzemeleri

Kuzu sırtı koyunun sırtından elde edilir. Koyunun en lezzetli ve en yumuşak bölümlerinden biri olan kuzu sırtını pişirmenin bazı püf noktaları vardır. Peki kuzu sırtı nasıl yapılır? Kuzu sırtı pişirmenin en kolay yolu ve püf noktalarına dair tüm soruların yanıtı bugünkü yazımızda.

Kuzu etinden yapılan her yemek, kuzunun sırt eti kullanılarak yapılabilir. Kuzu sırt fırında ve tavada pişirilebilir. Haşlanması yapılabilir. Hatta mangal partilerinde ızgarası bile olur. Kuzu kapama yapmak istiyorsanız, kuzu sırt eti en ideal bölümdür. Kışın aile boyu oturulan uzun sofralarda servis edebileceğiniz muhteşem kuzu sırtı, gündeme damgasını vurdu. Koyun yaşlandıkça vücudundaki yağ asitleri artacağından kesimden sonra bir miktar koku barındırabilir. Genç bir kuzudan değil de yaşlı bir koyundan elde edilen et alındıysa, etin uygun bir marinada bir gece bekletilmesi halinde, hem et çok yumuşak bir hale gelecek hem de şikayet konusu olan o kokusu kaybolup gidecektir. Damakları şenlendiren, ağızda lokum gibi dağılan kuzu eti hazırlamak ne yazık ki her zaman kolay değildir. Sizlere en muhteşem bir tarifi veriyoruz.

Yumuşacık kuzu kapama nasıl yapılır? Lokum gibi kuzu kapamanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERYumuşacık kuzu kapama nasıl yapılır? Lokum gibi kuzu kapamanın püf noktaları

kuzu sırtı pişirme

kuzu sırtı pişirme

Kuzu ve koyun kavurma nasıl yapılır? Koyun eti pişirmenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERKuzu ve koyun kavurma nasıl yapılır? Koyun eti pişirmenin püf noktaları

KUZU SIRTI TARİFİ:

MALZEMELER

Temizlenmiş ve ince uzun dilimlenmiş kuzu sırtı
2 adet büyükçe patates
2-3 adet büyük havuç
15-20 adet arpacık soğanı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet defne yaprağı veya taze adaçayı
Taze kekik
2 çay kaşığı sumak

Marine etmek için;

4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

En kolay kuzu incik nasıl yapılır? Kuzu incik pişirmenin püf noktasıİLİŞKİLİ HABEREn kolay kuzu incik nasıl yapılır? Kuzu incik pişirmenin püf noktası

kuzu sırtı

kuzu sırtı

YAPILIŞI

Marine yapmak için malzemeleri karıştırın. Kuzu parçalarını marine karışımı ile kaplayın. 1-2 saat buzdolabında bekletin.

Patates ve havucu soyun, parizyen kaşıkla top top oyun veya iri küpler şeklinde doğrayarak suda bekletin. Arpacık soğanları soyun.

Fırına girebilecek bir tava veya normal bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını koyun. Isınınca kuzu parçalarının iki tarafını mühürleyin.

Sebzeleri tavada kalan marine ile karıştırın ve kuzu etlerinin yanına ilave edin veya tümünü bir fırın kabına koyun. Üzerini kapak veya folyo ile kapatın,

180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Servis yaparken bol taze kekik ve sumak ilave edin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0