Kore'nin meşhur turşusu kimçi nasıl yapılır? Kimchi yapmanın püf noktaları

Asya mutfağının önemli besinlerinden olan kimçi, Korelilerle özdeşmiş bir turşu türüdür. Çeşitli sebzelerin fermente edilmesiyle hazırlanan kimçi, uzun ve sağlıklı yaşamın sırrı olarak gösteriliyor. İlaç niyetine tüketilen kimçinin faydaları da oldukça fazla. Sizler de evde kimçi yapımını merak ediyorsanız mutlaka hazırladığımız tarifi denemelisiniz.

Kimçi ya da kimchi, Asya mutfağının en tanınmış lezzetlerinin başında geliyor.  Çin lahanası ile hazırlanan kimçi, baharatlı yiyecek sevenleri lezzetiyle mest edecek. Hem sağlık hem de bolca lezzet vadeden kimçi, vitamin, posa, mineral ve antioksidan bakımından güçlü olduğu için uzmanlar tarafından da öneriliyor. Ayrıca kimchi gimçi, gimchi veya kimchee olarak da bilinenen, mayalanmış kırmızıbiber ve sebzelerden özellikle çin lahanasından yapılan, geleneksel bir Kore yemeğidir. Kelimenin eski telaffuzu çim-çae şeklindedir ve "sıvıya bastırılıp bekletilen/batırılmış sebze" anlamına gelir.

Kore usulü soslu tavuk nasıl yapılır? Acı tatlı soslu tavuk (Dakgangjeong) tarifiİLİŞKİLİ HABERKore usulü soslu tavuk nasıl yapılır? Acı tatlı soslu tavuk (Dakgangjeong) tarifi

  •  İçerdiği yararlı bakterilerle bağırsakları düzene sokan bu garnitür, aynı zamanda bağışıklık sistemini de çelik gibi yapıyor. Yemeklerin yanında garnitür olarak tüketilen kimçi, vücuttaki antioksidan seviyesini artırarak kalbin iyi bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Peki Kimchi faydaları nedir? İşte Fermante edilmiş sebzelerden oluşan kimçi hakkında merak edilenler ve kimçi yapılışı...

KİMCHİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet Çin marulu
Yarım su bardağı deniz tuzu
1 adet havuç
2 adet yeşil soğan
1 adet cam kavanoz
5 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 adet elma
1 parça zencefil
2 tatlı kaşığı esmer şeker
1 çay bardağı balık sosu
Yarım su bardağı acı pul biber
1 çay bardağı su
1 çay bardağı haşlanmış pirinç

Ramen nedir? Kore usulü Ramen nasıl yapılır? En kolay Ramen yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERRamen nedir? Kore usulü Ramen nasıl yapılır? En kolay Ramen yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

Çin marulunu uzunlamasına dört parçaya bölün. Parçaların kök kısımlarına uzunlamasına kesikler atın. Hepsini iyice doğrayıp güzelce yıkayın.

Suyu süzülünce bir kısmını derin bir kaseye alıp üzerine tuz serpin ve elinizle iyice ovalayın. Aynı işlemi marullar ve tuzunuz bitene kadar tekrarlayın.

Marulları bir kenara alıp suyunu salana kadar bekletin. Suyunu salınca marullarınızı 3-4 kez iyice yıkayıp tuzunu akıtın.

Başka bir yerde sarımsağı, kuru soğanı, elmayı, zencefili, şekeri, balık sosunu, pul biberi ve haşlanmış pirinci blender’da çekin. Yoğun kıvamlı ve homojen bir sos elde edin ve sosunuzu bir kenara alın.

Havuçlarınızı rendeleyin, yeşil soğanlarınızı da verevine keserek doğrayın. Bu malzemeleri suyu süzülen marul yapraklarınızla iyice karıştırın.

Üzerine hazırladığınız sosu dökün ve hepsini iyice harmanlayın.

Kimbap nedir? En kolay Kimbap nasıl yapılır? Evde gimbap yapımıİLİŞKİLİ HABERKimbap nedir? En kolay Kimbap nasıl yapılır? Evde gimbap yapımı

Tüm malzemeleri hava almayan cam bir kavanoza doldurun. 6-8 saat oda sıcaklığında, ardından 1 hafta kadar da buzdolabında bekletin.

Bu sürenin sonunda iyice kıvama gelmiş kimçinizi dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0