Kimbap nedir? En kolay Kimbap nasıl yapılır? Evde gimbap yapımı

Bugün sizler için kolay bir kimbap tarifi paylaşıyoruz. Tam kıvamında ve doğru yapıldığında tadına doyum olmayan kimbap Kore'de popüler bir piknik yemeğidir. Peki sizde bu lezzetli ruloları yapmaya ne dersiniz? Peki kimbap nedir? En kolay Kimbap nasıl yapılır?

Kore'nin çok popüler yemekleri arasında yer alan kimbap, 'gimbap' ismiyle de biliniyor. Görünümü ile sushiye benzeyen bu yemek, pikniklerde, hasta ziyaretleri ve işe giderken kutulara konarak götürülüyor. Sushi sevenlerin bayılarak tüketeceği bir yemek olan kimbap içeriğinde Sushi Pirinç, deniz yosunu, sarı kore turpu, Pirinç sirkesi, yengeç, çubukları, Konserve Ton balık ve Avokado bulunuyor. Genellikle iyi bir şekilde sarılır ve herhangi bir sıvı madde içermez. 

Gimbap veya kimbap, buharda pişirilmiş beyaz pirinç ve diğer çeşitli malzemelerle hazırlanan, gimin(kurutulmuş mor su yosunu yaprakları) içinde yüzen ve bir lokmalık dilimler halinde servis edilen tanınmış bir Kore yemeğidir. Gimbap sık sık pikniklerde veya dışarıda yapılan etkinliklerde veya hafif öğle yemeklerinde danmuji veya kimchi ile servis edilerek yenir. Daha iyi bilinen Japon Suşi'siyle aynı şeydir. Peki evde nasıl yapılır? İşte evde kimbap tarifi:

KİMBAP TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet deniz yosunu
1 adet salatalık
1 adet havuç
Yağsız, tuzsuz pilav (haşlanmış)
Haşlanmış tavuk
Kimchi
2 adet yumurta
Ton balığı

KoreİLİŞKİLİ HABERKore'nin meşhur turşusu kimçi nasıl yapılır? Kimchi yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

İlk olarak 1 kase pirinci, yağsız ve tuzsuz olarak haşlayın. Pirincin üzerini geçecek şekilde su ekleyin. Ancak pişirme esnasında dibi tutabilir, ara sıra karıştırın.

Pirinci haşladıktan sonra içerisine elma sirkesi, tuz ve çok az şeker atın. Bir kasenin içerisine 2 adet yumurtayı kırın ve çırpın.

Az yağlı tavada yumurtaları pişirin. Pişen yumurtaları jülyen bir şekilde doğrayın.
Salatalık ve havuçları da jülyen doğrayın ve az yağlı tavada kavurun.

Tavuğu ise az tuzlu suda haşlayın. Deniz yosununu serin. Üzerine haşlanmış pirinci 2 parmak boşluk olacak şekilde yosunun üzerine yayın.

Sırasıyla yumurta, havuç, salatalık ve tavukları da pirincin üzerine yayın.

Daha sonra kenarlardan sarmaya başlayarak uzun bir rulo yağın.

Rulonun üzerine merdaneyle hafifçe bastırarak daha sıkı olmasını sağlayabilirsiniz.

Diğer yosunu ton balığı, son yosunu ise kimchi ile doldurarak sarabilirsiniz.

Ardından sardığınız kimbapları küçük küçük dilimleyerek servis edin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0