Gyeranmari nedir ve Gyeranmari nasıl yapılır? Kore mutfağından Gyeranmari tarifi! Rulo omlet...

Yapımı kolay ve pişirme süresi de oldukça kısa olan Gyeranmari, özellikle kahvaltılar için vazgeçilmez bir lezzet olacak. Güney Kore'nin meşhur tariflerinden biri olan Gyeranmari ismi farklı olsa da yumurtanın rulo edilmiş halinden oluşuyor. Sizler de Gyeranmari evde denemek isterseniz orijinal tarifiyle yazımızda bulabilirsiniz.

MasterChef Türkiye’de Kore mutfağından yemekler yapılıyor. Özel misafirlere yapılan bu yemeklerden biri de Gyeranmari. Kore mutfağında Gyeran-mari veya haddelenmiş omlet birkaç ince doğranmış malzemelerle karışık yumurta ile yapılan lezzetli bir banchandır. Yaygın olarak kullanılan malzemeler sebze mantar, işlenmiş et, tuzu ya da tuzlu deniz ürünleri ve peynir içerir. Rulo Omlet olarak adlandırılan Gyeranmari besleyici, doyurucu ve muhteşem bir ara öğün oluyor. İster kahvaltı isterseniz öğlen yemeklerinde yapabileceğiniz Gyeranmari,  rulo şeklini vermekte çok eğlencelidir. Koreliler bu omleti bütün öğünlerinde tüketebiliyorlar. Türk mutfağı açısından özellikle kahvaltılar için vazgeçilmez bir lezzet olmaya çok açık. Kore mutfağına ilginiz varsa bu çok pratik tarifi hemen deneyebilirsiniz.  Pratik ve kolay Gyeranmari tarifi ile sizler de evinizde deneyebilirsiniz. İşte Gyeranmari yapılışı, gerekli malzemeler…

GYERANMARİ TARİFİ:

MALZEMELER

5 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
2 tatlı kaşığı mirin
50 gram havuç, ince kıyılmış
1 adet soğan (küçük boy), ince kıyılmış
1 adet yeşil soğan, ince kıyılmış
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

YAPILIŞI

Küçük bir kasede yumurtayı, tuz, karabiber, mirin, ince kıyılmış yeşil soğan, soğan ve havuç ile çırparak karıştırın.

Yapışmaz bir tavaya (yaklaşık 24cm çapında) ayçiçek yağını ilave edin ve orta dereceli ateşte 1-2 dakika kadar ısıtın.

Hazırladığınız yumurtalı karışımın 1/3'ünü tavaya dökün ve her tarafa eşit şekilde dağılması için tavayı dairesel hareketlerle çevirin.

Omlet 1-2 dakika kadar piştikten sonra bir spatula yardımıyla sağ taraftan içe doğru katlamaya başlayın.

Birkaç kez katladığınız rulo şeklindeki omleti spatula ile tavanın sağ tarafına yanaştırın ve kalan yumurtalı karışımın yarısını diğer omletin katlamadığınız kısmını da örtecek şekilde tavadaki boşluğa dökün.

1-2 dakika kadar pişmesini bekledikten sonra tekrar katlamaya başlayın ve yumurtalı karışım bitene dek aynı işlemleri tekrarlayın.

Elde ettiğiniz rulo şeklindeki omletin 4 tarafını da hafifçe bastırarak kızartın. Ardından ocağın altını kapatın ve omleti tabağa alıp, 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.

Eğer evinizde varsa şekil vermek için bambu mat kullanabilirsiniz.

Son olarak hazırladığınız rulo şeklindeki omleti kalın dilimlere ayırın ve yanında sade pilav ile servis edin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0