Yabani tavşan nasıl pişirilir? Tavşan etini pişirmenin püf noktaları neler? En iyi tavşan eti..

Dağ veya yabani tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti olduğunu bile anlamazlar, tavuk eti yediklerini zannederler. Tam kış mevsiminde tüketilen dağ tavşanı ya da yabani tavşan etini pişirmenin püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Av zamanı yani bu mevsimde yakalanan yaban tavşanı çarşılarda sıkça satılıyor veya hediye geliyor veya ava zevki olanlar yakalıyorlar, ama çok lezzetli oluyor aynı kuzu eti gibi. Tavşan eti beyaz etler grubunda yer alan, besin değeri yük­sek gıda maddelerinden birisidir. Diğer etlere göre daha yüksek oranda prote­in, fosfor, demir, bakır gibi madensel tuzlar ihtiva eder. 200 gram tavşan etin­de ortalama 30-35 gram protein bulunmaktadır. Yağ, ürik asit, sodyum, kol­lesterol ve kalori oranı ise daha düşüktür. A, C ve D vitaminiyle B vitamini bi­leşikleri vardır. Tavşan eti insanda kan yapar ve özellikle kansızlığı engeller. Tavşan eti be­deni canlı tutar ve insana güç verir. Zihinsel gelişmeye çok faydası vardır. Şiş­manlığı büyük ölçüde engeller. Peki yabani  tavşan nasıl pişirilir? 

Tavşanlı güveci nedir ve nasıl yapılır? En kolay Tavşanlı güveci tarifiİLİŞKİLİ HABERTavşanlı güveci nedir ve nasıl yapılır? En kolay Tavşanlı güveci tarifi

YABAN TAVŞANI YAHNİSİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 tane yaban tavşanı
5 tane kuru soğan
Birer yemek kaşığı domates ve biber salçası
2 çay bardağı sıvı yağ ve tuz

Tavşan nasıl temizlenir? Yabani tavşan etini temizlemenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERTavşan nasıl temizlenir? Yabani tavşan etini temizlemenin püf noktaları

YAPILIŞI

Kafasını bedeninden ayırın ve derisini bir güzel bıçak yardımıyla soyun.

Bir tencereye sıvı yağımızı bırakın ve en az 5 adet kuru soğanlarımızı soyup ince ince kıyın.

Sonra salçaları ekleyip salçalarla kavurun. Sakın tuzu bu aşamada atmayın, tavşanımızın pişmesi gecikir.

Üzerine en az 5 bardak kadar su ekleyip kaynamaya bırakın. 

Kaynayan sosa tavşanı yatırın ve ağzını kapatıp en az 2 saat pişmeye bırakın.

Arada suyunu kontrol edin. Çatalı batırıp eti kopmaya başlayınca tuzunu ekleyip biraz da tuzunu alana kadar kaynatıp ocağın altını kapatın.

Afiyet olsun...

Soğuk günlerde vücudun ihtiyaç duyduğu besinler nelerdir? Her gün acı biber yerseniz

İLİŞKİLİ HABER

Soğuk günlerde vücudun ihtiyaç duyduğu besinler nelerdir? Her gün acı biber yerseniz
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0