Tavşan nasıl temizlenir? Yabani tavşan etini temizlemenin püf noktaları

Tavşan etinde biraz mayhoş bir tat olduğu için her ne kadar herkes yemesini sevmese de özellikle Karadeniz taraflarında avlanan ve tüketilen bir hayvandır. Dağlarda yabani olarak avlanan tavşan yakalandıktan sonra nasıl temizlenir, tavşan eti nasıl kesilir? İşte yanıtlar:

Diğer kümes hayvanlarıyla karşılaştırıldığında yağ oranı en az olan tavşan eti, özellikle kırsal ve dağlık alanlarda yaşayan insanların beslenme kaynaklarından biridir. Uzmanlar, tavşan eti tüketmek isteyenler için dağ tavşanlarını öneriyor. Çünkü dağ tavşanları diğer tavşan çeşitlerine oranla daha etlidir. Memeli hayvan türlerinden biri olan tavşanın etlerinde birçok vitamin ve mineral barındırır. Bunun yanı sıra yağ oranı da akside oldukça azdır. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti olduğunu bile anlamazlar, tavuk eti yediklerini zannederler. Tavuk eti kadar yumuşak ve beyazdır. Tavşanın av zamanında eğer yerseniz eti taze ve lezzetli olacaktır. Peki tavşan nasıl temizlenir, yabani tavşan eti nasıl temizlenir? İşte cevaplar:

Tavşan eti nasıl temizlenir

Tavşan eti nasıl temizlenir

YABANİ TAVŞAN NASIL TEMİZLENİR?

- İlk olarak kesilen hayvanların vücudu sıcakken tüyü daha çabuk ve kolay çıkar. Bu yüzden tavşan kesildikten hemen sonra direk ıslatma işlemini yapabilirsiniz. Tavşan fazla kanlı bir hayvandır. 

Yabani tavşanı temizlemenin püf noktaları

Yabani tavşanı temizlemenin püf noktaları

- Bu yüzden tüylerini güzelce yolduktan sonra etrafınızda kar varsa karın içine gömün. Böylece tavşanın kanı durur. Tavşan iç organları kesip atın. Daha sonra tavşanın kanı durduktan sonra 1 gün boyunca  sirkeli suya yatırın. Tavşandaki kan kokusunun çıkması için bu işlem yapılmaktadır. 

- Kanı güzelce her tarafını yıkadıktan sonra nasıl pişirmek istiyorsanız ona göre parçalara ayırabilirsiniz ya da direk bütün şeklinde fırında yapabilirsiniz.

İşte bu kadar...

Orkinos balığı nasıl temizlenir? Orkinos balığı temizlemenin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Orkinos balığı nasıl temizlenir? Orkinos balığı temizlemenin püf noktaları
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0