Orkinos balığı nasıl temizlenir? Orkinos balığı temizlemenin püf noktaları

Balık çeşitlerinden biri olan Orkinos balığı halk dilinde ton balığı olarak da bilinir. Potasyum, fosfor, sodyum yönünden zengin olan çipura protein içeriği, omega 3 ve omega 6 yağ asitleri sayesinde besleyici bir besindir. Peki, bu faydalı balık olan orkinos balığı nasıl temizlenir, ayıklarken nelere dikkat edilmelidir? Orkinos ballığını ayıklamanın püf noktaları nelerdir? Yanıtlar haberimizin içeriğinde:

Balık sezonun açılmasıyla birlikte orkinos balıkları tezgahlarda yerini almaya başladı. Orkinos balıklarının en lezzetli olduğu aylar Ekim ve Kasım'dır. Ortalama orkinosun yetişkinleri 5 metre boya ve 900 kilogram ağırlığa ulaşabilirler. Halk diliyle ton balığı olarak bilinen orkinos balıkları uskumrugiller familyasına ait göçmen bir balık türüdür. Çok lezzetli olan orkinos(ton) balığı protein bakımından oldukça zengindir ve düzenli olarak haftada en aza iki defa yemek gerekiyor. Orkinos balığı, Türkiye sularında nisan ayı başında Akdeniz'den göçe başlayan orkinos sürüleri Ege ve Boğazlar üzerinden Karadeniz'e çıkar. Orkinos balığını temizlerken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunuyor. Size vereceğimiz birkaç püf noktasıyla kolayca halledebilirsiniz. İşte detaylar:  

Orkinos balığı nasıl temizlenir

Orkinos balığı nasıl temizlenir

ORKİNOS (TON) BALIĞI NASIL TEMİZLENİR?

- Oldukça lezzetli bir ete sahip olan orkinos balığı konservecilik alanında tercih edilen en kaliteli balık çeşitlerindendir. Orkinos balığı, yağlı balıklar grubunda yer alır ve bu nedenle oldukça lezzetlidir.

- Orkinos balığı genelde büyük bir balık oldukları için balık pazarında veya balıkçılarda kilo ile satılır. İhtiyacınız ölçüsünde orkinos balığı satın alabilirsiniz. Orkinos balığı yapılacak yemeğe göre farklı şekillerde dilimlenir. Dilimledikten sonra güzel ce yıkayıp süzgeç yardımıyla suyun süzülmesi için bekletilir.

Orkinos balığı( ton balığı) nasıl ayıklanır

Orkinos balığı( ton balığı) nasıl ayıklanır

- Evinizde damak tadınıza göre istediğiniz gibi pişirebilirsiniz. Orkinos balığı eti, diğer balık çeşitlerinin etine göre; görünüm ve doku olarak farklıdır. Orkinos balığının rengi dana etine benzer ve pişirince rengi biraz açılır.

Orkinos balığı kesimi

Orkinos balığı kesimi

- Aynı zamanda orkinos yağsız bir balıktır. Orkinos balığı arzuya göre; tavada, tencerede, güveçte, mangalda ve fırında pişirilir.

- Orkinos balığı ister dilimlenir şeklinde ya da kuşbaşı olarak doğrayıp tavada az yağ içinde kızartabilirsiniz. Ayrıca kuşbaşı doğradığınız orkinos balığını şişe geçirip ocak üstü ızgarada veya elektrikli veya kömürlü mangalda pişirebilirsiniz.

Tavşan nasıl temizlenir? Yabani tavşan etini temizlemenin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Tavşan nasıl temizlenir? Yabani tavşan etini temizlemenin püf noktaları
En şık açık mutfak salon dekorasyonu önerileri

İLİŞKİLİ HABER

En şık açık mutfak salon dekorasyonu önerileri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0