En şık açık mutfak salon dekorasyonu önerileri

Son zamanların en popüler dekorasyon uygulamalarından olan açık mutfak salon uygulamaları, kullanımı dezavantajlı olarak görülen ancak küçük evler için ideal olan bir stildir. Amerikan mutfak olarak da bilinen bu uygulama ile ilgili bilinmesi gerekenleri, sizler için derledik.

Açık mutfak salon dekorasyonları halk arasında Amerikan mutfak olarak da bilinmektedir. Salonla iç içe olan bu mutfak modellerinin kullanımı zor ve risklidir. Çünkü yapılan yemeğin kokusunun olduğu gibi salona gitmesi, temiz havanın bozulmasına neden olur. Ancak yine de farklı ve modern görüntü oluşturuyor olmasından dolayı da, özellikle yeni evli çiftler tarafından tercih edilmektedir. Çoğunlukla küçük evlerde alan yokluğundan dolayı kullanılan Amerikan mutfak tipi, son dönemlerde trendler arasında yer alıyor. Birçok kişi, açık mutfak modellerinin avantaj ve dezavantajları ile salon ile uyumlu nasıl dekore edilebileceği konularını araştırmaya başladı. 

Peki açık mutfak salon uygulamalarının avantaj ve dezavantajları nelerdir?

# AVANTAJLARI

- Eğer daire küçükse mutfağın sıkışık, dar ve küçük olmasını engeller. Salon olarak kullanılan odada istenilen ölçüde kullanılmasına olanak tanır.

- Çocuklu evler için konfor oluşturur. Anne ve baba mutfaktaki işlerini hallederken, çocukları gözlerinin önünde olur.

- Hareket açısından kişiyi sıkıştırmaz ve kolay bir şekilde çalışma imkanı verir.

# DEZAVANTAJLARI

- Eğer evde misafir varsa işlerinizi hallederken bunların görünür olmasından dolayı, sıkıntı oluşturup kişiyi kısıtlayabilir.

- Yapılan yemeğin ve mutfak çöplerinin kokularının olduğu gibi salona ve perdelere sinmesine neden olur.

Açık mutfak salonlar için uygulanabilecek dekorasyon yöntemleri ise şu şekildedir:

AMERİKAN MUTFAK DEKORASYON FİKİRLERİ

Eğer salon mobilyalarınız parlak ve aşırı canlı renkler değilse bu tonları, mutfaklarınızda kullanın. Tercih edeceğiniz parlak ve canlı renkler arasında; sarı, yeşil ve mavi tonları yer alabilir. Bu renkler, ortama hareketlilik katar. Eğer aşırı parlak renkler kullanmak istemiyorsanız, her mevsime yakışan pastel renkleri tercih edebilirsiniz.

Açık mutfak salon uygulamaları çoğunlukla fonksiyonel ürünlerden oluşmaktadır. Yemek masaları aynı anda çatal, bıçak takımlarını saklayabileceğiniz bir çekmeceye, koltuklarınız aynı zamanda çocuklarınızın oyuncaklarını yerleştirebileceğiniz bazalara sahip olmalıdır. Bu sayede mutfak ve salon birleşiminden dolayı ekstra doğacak olan dağınıklık, çok da göze batmayacaktır. 

Mutfakları dekore ederken, en çok kullanılandan az kullanılan kısma göre bir planlama yapmanız doğru olacaktır. Yani en çok kullanılan kısımlar merkez, kolay ulaşılabilir olan yerde durmalıdır. 

Açık mutfak uygulamalarında, her türlü dekorasyon tarzı tercih edilebilir fakat önemli olan salonda kullanılan dekorasyonla uygun olmasıdır. Yani mutfak ve salonda aynı dekorasyonu kullanmanız doğru olandır.

Kötü koku sorununu ortadan kaldırmak için ise mutfakları havalandırmanın en etkin olduğu yere dekore edebilirsiniz. Bu sayede hava silkülasyonu hep devam eder ve kötü koku yayılımı giderilmiş olur.

Orkinos balığı nasıl temizlenir? Orkinos balığı temizlemenin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Orkinos balığı nasıl temizlenir? Orkinos balığı temizlemenin püf noktaları
Kırmızı Oda'nın Süreyya'sı Cemre Melis Çınar 'Kefaret'in kadrosunda!

İLİŞKİLİ HABER

Kırmızı Oda'nın Süreyya'sı Cemre Melis Çınar 'Kefaret'in kadrosunda!
Türkiye'de görülmesi gereken en iyi tiyatro sahneleri

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'de görülmesi gereken en iyi tiyatro sahneleri

BİR YORUM YAPIN 0