Bulaşık makinesinde turşu nasıl yapılır? Bulaşık makinesinde turşu tarifi

Günümüzde teknolojinin her türlü nimetinden faydalanıyoruz. Bu seferki sağladığı kolaylığı duyduğunuzda ise çok şaşıracaksınız. Kurduğunuz turşuları yemeniz için günlerce beklemenize gerek yok. Bulaşık makinasında turşu yapmanız mümkün nasıl mı? Yöntemi yazımızda.

Kimisi günlük hayatımızdan olan pek çok ürün ile işleri kolaylaştırmak daha kolay. Pratik bilgiler içerisinde en ilginç olanlardan biriyle karşılaşmaya hazır olun. Sofralarımızın vazgeçilmezlerinden biri olan turşu yapmak kolay ancak kıvamına gelmesi uzun bir zaman alıyor. Peki her istediğinizde turşu kurup yiyebileceğinizi ve bunu bulaşık makineniz sayesinde yapabileceğinizi söylesek? "Bulaşık makinesinde turşu mu olur?" demeyin, bakın nasıl oluyormuş. Bulaşık makinesinde turşu kurma tarifimizi 1 litrelik kavanoz için vereceğiz. Siz dilerseniz miktarı malzemenize göre katlayarak kullanabilirsiniz. Ancak kullanacağınız kavanozun bulaşık makinesine sığabilecek büyüklükte olması gerektiğini unutmayın.

En kolay fasulye turşusu nasıl yapılır? Erimeyen taze fasulyeden turşu tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay fasulye turşusu nasıl yapılır? Erimeyen taze fasulyeden turşu tarifi

BULAŞIK MAKİNESİNDE TURŞU TARİFİ:

MALZEMELER

Salatalık, biber, domates gibi bir sebze (İçinde kükürt olduğundan lahana kullanmayın)

1 küçük çay bardağı sirke
2 yemek kaşığı kaya tuzu
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 tatlı kaşığı şeker
5 diş sarımsak

Evde salatalık turşusu nasıl yapılır? Turşu yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREvde salatalık turşusu nasıl yapılır? Turşu yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

Turşu malzemelerini güzelce yıkayıp gerekirse doğrayın.

Sarımsakları doğrayıp sebzelerin aralarına sıkıştırın.

Sirke, tuz ve suyu bir kasede karıştırıp sebzelerin üzerini tamamen kapatacak şekilde kavanoza aktarın.

Limon tuzu ve şekeri de ekleyip kapağını hava almayacak şekilde sımsıkı kapatın.

Kavanozları boş bulaşık makinesinin alt veya üst sepetine devrilmeyecek şekilde yerleştirin.

Evde turşu nasıl yapılır? Turşu yaparken nelere dikkat edilir? Turşu yapımının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREvde turşu nasıl yapılır? Turşu yaparken nelere dikkat edilir? Turşu yapımının püf noktaları

Bulaşık makinesini en uzun ve en sıcak programda çalıştırın.

Program bitince makinenin içindeki turşular soğuyana kadar içinde tutun.

Turşularınız hazır. Dilerseniz aynı gün içinde dilerseniz de birkaç gün buzdolabında beklettikten sonra tüketebilirsiniz.

Bu yöntemle turşularınız pastörize olacağı için vakumlanarak konserve haline gelecektir. Böylece kapağını açmadan, uzun süre saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

boş 2 yıl önce

boş iş....

Toplam 2 beğeni