Masumlar Apartmanı Buruk tatlısı nedir? TDK Buruk nedir, ne demek?

TRT1 ekranlarında reyting rekorları kıran Masumlar Apartmanı dizisinde Naci öğretmen ile başlayan buruk kelimesi adeta dizi boyunca en çok kullanılan kelimelerden biri oldu. Hal böyle ilen insanlar da buruk kelimesini bilmesine rağmen ne demek olduğunu merak etti. Peki Masumlar Apartmanı Buruk tatlısı nedir? TDK Buruk nedir, ne demek? İşte sorunun yanıtı:

TRT 1 ekranlarının ilgiyle takip edilen dizilerinden biri olan Masumlar Apartmanı Salı günü olan bölümünde buruk kelimesi merak konusu oldu. Dizide rol alan Naci hocanın sevdiği tatlı sorulduğunda buruk kelimesi gündem oldu. İzleyiciler tarafından da merak edilip araştırılmaya başlandı. Masumlar Apartmanı dizisinde Gülben karakterinin Naci hocaya sürpriz yapmak için mutfakta buldu kendisini. Sadece adı geçen Buruk kelimesi gündem oldu diziden sonra. Masumlar Apartmanı dizisi Buruk ve Buruk Tatlısı aramalarında sonuç ne oldu?

Esat defterini kapatan Gülben, Naci hocadan etkilendi ve yaşamış olduğu yangın olayından sonra teşekkür etmek için Gülben sürpriz yapmaya karar verdi Naci hocaya. Yiyecek bir şeyler hazırlamak isteyen Gülben’e Neriman oyun oynayarak yardımcı olmak istedi. Sevdiği tatlıyı sorunca sadece ‘Buruk’ cevabını duyabildi. Detay vermeyen Naci hoca diziyi izleyenlere de merak ettirdi. Aslında böyle bir tatlı şimdilik yok. Diziden sonra olur mu merak konusu.

BURUK NE DEMEK? TDK'DA BURUK KELİMESİNİN ANLAMI

Diziden sonra ‘Buruk’ kelimesi için TDK arama motorunda da arandı. TDK'ya göre Buruk kelimesinin anlamı şu şekildedir:

Burulmuş olan, Tadı kekre olan yani meyve anlamında, Uygun olmayan şartlar sonucunda dönerek büyüyen ağacın kestanesi ve alınarak küskünlük gösteren yani gücenmiş darılmış kişi.

Olarak karşımıza çıkmaktadır.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0