Lüfer balığı nasıl pişirilir? En kolay lüfer balığı pişirme yöntemi! Fırında lüfer tarifi

Balık sezonunun açılması ile birlikte lüferde insanların gözde balığı oluyor. Omega-3 ve omega-6 yağ asitlerini yüksek oranda barındıran lüfer, en sağlıklı beyaz et arasında yer alıyor. Peki, lüfer balığı nasıl pişirilir? İşte tavada ve ızgarada lüfer balığı pişirme hakkında bilgiler:

Lüfer, Pomatomidae familyasından ekonomik değeri yüksek bir balık türü. Vücutları uzun, sırt yüzgeçleri iki tane, kuyrukları çatallı, ağızları iri, dişleri sivri ve güçlüdür. Yan çizgi hemen hemen düz olup, pullarla örtülüdür. Yan çizgide pul sayısı 95-100 adettir. Denizlerin prensi lüfer, Türkiye'de tezgahlarda bulabileceğiniz en lezzetli balıklardan biridir. Özellikle aralık ve ocak aylarında tam zamanı olan lüfer, nesli tükenmekte olduğundan boyu 25 santimetreye ulaşmadan tüketilmemelidir. Lezzetli bir lüfer pişirmek için ihtiyacınız olan tek şey ise biraz zeytinyağı biraz da tuzdur. 

Çinekop nasıl pişirilir? En kolay çinekop balığı pişirme yöntemi! Fırında çinekop tarifiİLİŞKİLİ HABERÇinekop nasıl pişirilir? En kolay çinekop balığı pişirme yöntemi! Fırında çinekop tarifi

Oldukça etli bir beyaz balık olarak öne çıkan lüfer, tava ve ızgara üzerinden pişirme yöntemi ile sofraları süsler. Ayrıca ebadına bağlı olarak salata, tuzlama, haşlamaya da köfte olarak da değerlendirilmektedir. Birbirinden farklı baharatlar ile çok daha büyük bir lezzet sunan lüfer balığı, özellikle defneyaprağı eşliğinde harika bir uyum sağlamaktadır.

  • Lüfer balığının içi ve dışı öncelikle detaylı biçimde su ile yıkanmalıdır. Ardından tuz ve karabiber ile dikkatli şekilde sarmalanması gerekir.
  • Halka biçimde dilimlenmiş olan yeşil biberler iç harcı olarak kullanılır. Diğer taraftan alüminyum folyo ile her balık dikkatli şekilde sarılmalıdır.
  • Folyoya sarılmasının ardından içerisine yağlı biber karışımı eklenmelidir. 1 defne yaprağı ve bir limonun da eklenmesi gerekir. Alüminyum folyo üzerinden balıklara paket halini vermeniz gerekir. Yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar 175 derecede pişirilmesi yeterlidir.

Mezgit balığı en kolay nasıl pişirilir? Fırında ve tavaya yapışmayan mezgit balığı tarifiİLİŞKİLİ HABERMezgit balığı en kolay nasıl pişirilir? Fırında ve tavaya yapışmayan mezgit balığı tarifi

FIRINDA LÜFER TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram lüfer
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 adet limon
1 adet patates

Servis için;

Kırmızı soğan
Maydanoz
Zeytinyağı
Limon suyu

YAPILIŞI

Temizlenmiş balıkları zeytinyağı, tuz ve karabiberle ovalayıp fırın kabına yerleştirin.

Üzerine ince kesilmiş limon dilimleri yerleştirin.

Etrafına da yuvarlak dilimlediğiniz patatesleri koyun.

Balıkların üzerini alüminyum folyoyla kapatın.

200 derecede ısıtılmış fırına verdiğiniz balıkları 30-35 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız balıkları tabaklara aldıktan sonra üzerine zeytinyağı ve limon karışımı gezdirin.

Maydanozlu soğan piyazıyla servis edin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0