Gravy sos nedir ve nasıl yapılır? Gravy sosu için tarif ve püf noktaları

Et suyu, un ve tereyağı ile yapılan bu enfes Gravy sos, İngiliz mutfağında çok sık kullanılıyor.Tavuk, hindi, kırmızı et hatta haşlanmış mısır ve patates püresi ile birlikte bile tüketebileceğiniz Gravy Sos, kültürümüzde kendine pek yer edinemese de kesinlikle denenmesi gereken enfes bir lezzet. İşte bu muhteşem sosun tarifi:

Gravy, genellikle pişirme sırasında doğal olarak çalışan ve ilave doku için buğday unu veya mısır nişastası ile kalınlaştırılmış et sularından yapılan bir sosdur. Amerika Birleşik Devletleri ve Singapur'da bu terim daha geniş çeşitlilikte soslara atıfta bulunabilir. Gravy yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler un, tereyağı, et suyu ve tavuk suyudur. Dilerseniz önceden hazırlamış olduğunuz et ve tavuk suyunu kullanabilir, dilerseniz de hindinin fırında pişirmediğiniz boyun gibi parçalarını hatta tamamını haşlayıp hindi suyu yaparak gravy’de kullanabilirsiniz. Peki bu sos nasıl yapılır? Gelin bakalım:

Hardal nedir ve hardalın içinde ne var? Evde hardal sosu nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERHardal nedir ve hardalın içinde ne var? Evde hardal sosu nasıl yapılır?

GRAVY SOSU TARİFİ:

MALZEMELER

4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı et suyu
1 adet kuru soğan
8-10 adet tane karabiber
Tuz

Soya sosu nedir ve ne işe yarar? Soya sosu eklenebilecek tariflerİLİŞKİLİ HABERSoya sosu nedir ve ne işe yarar? Soya sosu eklenebilecek tarifler

En kolay beşamel sos nasıl yapılır? Evde beşamel sosu yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay beşamel sos nasıl yapılır? Evde beşamel sosu yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

Soğanı yemeklik doğrayın.

Sos tenceresini tereyağında eritin.

Soğanı ve karabiberi içine ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

Unu da ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. (Un tencerenin tabanına yapışırsa kazıyıp kavurmaya devam edin.)

Esmerleşen una et ve tavuk suyunu azar azar ekleyip topaklanmaması için hızla karıştırın.

Sosu da ilave edip kaynamaya bırakın. (Akışkan bir sos isterseniz et suyu miktarını biraz artırabilirsiniz.)

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0