Linzer kurabiyesi nedir ve en kolay linzer kurabiyesi nasıl yapılır?

Reçelin lezzeti ile daha da tat kazanan bir kurabiye tarifi olan linzer kurabiyeleri, kış aylarının da vazgeçilmezi oluyor. Avusturya mutfağından dünyaya yayılan linzer kurabiye, iki katlı kurabiyelerin marmelatla doldurulmasıyla hazırlanır. Yapımında genellikle çilek reçeli veya ahududu reçeli tercih edilir. İsteğe göre marmelat yerine çikolata sosu kullanmak da mümkündür. Peki linzer kurabiyesi nasıl yapılır?

Adını Avusturya’nın Linz şehrinden alan Linzer Turtanın, bir nevi sandviç kurabiye formunda pişirildiği Linzer Kurabiyelerini, bugüne kadar badem unuyla pişirmeye hiç fırsatım olmamıştı.  Badem unu, evde çok kullandığım bir malzeme değil. Dolayısıyla elimin altında her zaman bulunmuyor. Çoğunlukla büyük paketler halinde satıldığından, tamamını tüketemeden de bozuluyor. Kısa sürede hazıryabilir ve sunumu ile dikkat çeken kurabiye tarifleri içerisinde mutlaka yerini ayırabilirsiniz. Özel günlerde ikram etmek için oldukça uygun bir seçim olacaktır. Linzer kurabiyeler özellikle çocukların çok sevdiği bir kurabiye çeşididir.Linzer kurabiyenin yapımı bugünkü yazımızda.

LİNZER KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER

2 bardak un
115 g tuzsuz tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1/2 çay kaşığı vanilya özütü (İsteğe göre)
2,5 yemek kaşığı mısır unu
1 tutam tuz

Arası için;

Ahududu reçeli

Üzeri için;

Pudra şekeri

YAPILIŞI

Geniş bir kapta önce tereyağı ve şekeri çırpın. Yumurta, vanilya özütü, tuz ve mısır ununu ekleyerek çırpmaya devam edin.

Unu da ilave edin ve orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.

Hamuru, unlanmış tezgahın üzerinde bir merdane yardımıyla 1 lira kalınlığında açın.

Orta boy, tırtıklı yuvarlak bir kalıp ile 28-30 adet kurabiye çıkarın. Yarısının ortasına istediğiniz küçük kalıplarla şekiller açın. Yarısını da taban olmak üzere düz bırakın.

Kurabiyeleri, pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10-12 dakika pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelince taban kurabiyelerin üzerine reçel sürün ve şekilli kapak kurabiyeler ile sandviç gibi kapatın. Pudra şekeri ile süsleyin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0