Şarküteri tabağında neler olur? Şarküteri tabağı hazırlamanın püf noktaları

Şarküteri tabağı nasıl hazırlanır? Şarküteri tabağında neler olmalı? Daha önce şarküteri tabağı hazırlamayanlar için muhteşem bir tabağı sizlerle paylaşıyoruz. Hem kahvaltılarda hem de 5 çayında sofraları süslemek için yapabileceğiniz şarküteri tabağını herkes çok sevecek.

Şık sofralarda mutlaka kendine yer bulan şarküteri tabağı, peynir çeşitleri, kuru meyveler, atıştırmalık hamur işleri ve şarküteri ürünleri ile zenginleştirilir. Şarküteri tabağında klasik tabak kullanılmaz. Bunun yerine geniş tahta tepsi veya büyük kesme tahtası tercih edilmektedir. Adından anlaşılacağı üzere şarküteri tabağının en önemli malzemeleri şarküteri çeşitlerinden oluşmaktadır. Ancak soğuk bir şekilde tüketilebilen şarküteriler tercih edilmelidir. Bunların başında salam, sosis, pastırma, dana jambon, hindi füme, rozbif ve kuzukulağı soslu bresaola gelir. Sucuk gibi pişirilerek yenilen şarküteri ürünlerinden uzak durulması tavsiye edilir.

Şık peynir tabağı nasıl hazırlanır? Peynir sunum tabağı hazırlamak için bazı öneriler İLİŞKİLİ HABERŞık peynir tabağı nasıl hazırlanır? Peynir sunum tabağı hazırlamak için bazı öneriler

Şarküteri tabağının olmazsa olmazları arasında peynir çeşitleri de vardır. Şarküteri tabağı için önerilen peynirlerin başında İzmir tulum peyniri, islim peyniri ve eski kaşar gelir. Ancak damak zevkinize göre farklı çeşitlere de yer verebilirsiniz.

Yumuşak tatlar sevenler keçi peyniri, kaşar peyniri, tuzlu ve sert tatlar sevenler Bergama tulumunu tercih edebilir. Yoğun tatlar sevenler için önerimiz parmesan ve yıllanmış Kars gravyeridir.

  • Şarküteri tabağındaki boşluklar taze ve kuru meyvelerle doldurulmalıdır.
  • Taze ve kuru meyveler hem diğer lezzetlerin tadını dengeler, hem de çeşitlilik sağlar.
  • Nar, üzüm, portakal, kuru incir, kuru üzüm, erik, çilek, elma, kuru portakal kabukları şarküteri tabağında en çok tercih edilen çeşitlerdir.
  • Ayrıca siyah zeytin ve yeşil zeytin ile şarküteri tabağını tamamlayabilirsiniz.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0