Garam masala nedir ve garam masala nasıl yapılır? Ev yapımı Hint baharatı

Hindistan menşeli, Hint, Pakistan, Nepal, Bangladeş, Sri Lanka ve Sri Lanka'da yaygın olan öğütülmüş baharatların bir karışımı olan garam masala kokusu ile tüm mutfağı sarıyor. Peki evde garam masala nasıl yapılır? Ev yapımı Hint baharatının tarifi yazımızda yer alıyor.

Garam masala diğer bir isimle Hint baharatı, özellikle tavuk ve hindi gibi beyaz et yemeklerine çok yakışmaktadır. Bununla birlikte kırmızı et yemeklerinin marinasyon aşamasında da kullanabilirsiniz. Birbirine hiç uymayacağı sanılan malzemelerin pişirilmesiyle elde edilen garam masala baharatı bu noktada öne çıkıyor. Kuzey Hindistan’ın en özel baharat karışımlarının başında gelen garam masala, özellikle servisten hemen önce ya da yemek piştikten sonra ilave edilir. 5 ya da 6 çeşit baharatın belli oranlarda karıştırılmasıyla elde edilir. Hint mutfağında hemen hemen her yemeğin içerisinde kullanılan bu baharat, evde de yapılabilir. 

Curcumin nedir, ne işe yarar? Curcumin hangi yemeklerde kullanılır?İLİŞKİLİ HABERCurcumin nedir, ne işe yarar? Curcumin hangi yemeklerde kullanılır?

GARAM MASALA TARİFİ:

MALZEMELER

25 gram kişniş tohumu
25 gram siyah kimyon tohumu
8 cm’lik tarçın çubuğu
1 çay kaşığı tane karanfil
1 çay kaşığı tane karabiber
12 kakule
Yarım çay kaşığı besbase
2 defne yaprağı

YAPILIŞI

Kişniş ve kimyon tohumlarını havanın içine doldurun.

Tane karanfil, iri parçalar şeklinde kırılmış tarçın, tane karabiber ve kabukları soyulmuş kakule tohumlarını ekleyin.

Havanda ezmeye başlayın. Bu işlemi havan yerine küçük bir değirmenle de yapabilirsiniz.

Besbase ve defne yapraklarını ekleyip öğütme işlemine devam edin.

Garam masalayı kavanoza doldurup 2 ay süreyle muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0