Etli karışık dolma nasıl yapılır? Mardin sofralarının meşhur karışık dolma tarifi

Siz de sofralarınızda sebzeli tariflere yer vermek ve sağlıklı beslenmek istiyorsanız, kısa sürede hazırlanan etli karışık dolmasını da yapabilirsiniz. Mardin sofrasının vazgeçilmezi etli karışık dolma Tülin Dilmen’den yöresel tarifi bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Buzdolabında kalan patlıcan, domates, kabak gibi sebzelerden karışık dolma hazırlayacak ve sebzeleri en lezzetli şekilde değerlendireceksiniz. Dolma daha pişerken kokusu ile iştah açmaya başlayacak , kim hangi sebzeyi daha çok seviyorsa seçme şansı olacak. Genel olarak her sebzeyle hazırlanan dolma; soğan dolması veya zeytinyağlı biber dolması gibi birçok şekilde sunulabilir. C vitamini ve lif bakımından zengin olduğu için, diyet listelerinin üst sıralarında yer verilen bu besin; Arabistan, Ermenistan ve Bulgaristan gibi komşu ülkelerde de tüketilir. Ülkemizde ise en çok Mardin ve Gaziantep yöresinde yapılıyor.  Mardin sofrasının vazgeçilmezi etli karışık dolma Tülin Dilmen’den yöresel tarifi:

En kolay mumbar dolması nasıl yapılır? Güveçte kibe-mumbar dolması tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay mumbar dolması nasıl yapılır? Güveçte kibe-mumbar dolması tarifi

karışık dolma

karışık dolma

KARIŞIK ETLİ DOLMA TARİFİ:

MALZEMELER

5 adet pirzola
500 gram kuzu satır kıyma
2,5 bardak pirinç
½ kg kabak
½ kg patlıcan
½ kg dolmalık biber
2 domates
1 bağ pazı
1/2 demet maydanoz
3 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
1 bardak sumak suyu
1 soğan
5 diş sarımsak
1 bardak zeytinyağı
karabiber
yeni bahar - tuz

YAPILIŞI

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0